Izvor: Mondo/Društvo arhiva vesti 29.09.2016

Šabić: Skrivanje tužioca za Savamalu je kažnjivo

Mondo 29.09.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljub Šabić, kaže da javnost mora da zna ko je nadležan tužilac u "slučaju Savamala". Više tužilaštvo: Mi smo sve obavestili. Foto: Tanjug, Zoran Žestić Šabić je… »

I Vlada usvojila, produžen rok večitim studentima

Mondo 29.09.2016
Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, koje se odnose na produženje roka na realizaciju prava studenata na završetak studija započetih po planu i programu do stupanja na snagu zakona. Foto: MONDO… »

Jutro sveže, a "proleće" popodne

Mondo 29.09.2016
U Srbiji će danas jutro biti sveže, ponegde sa kratkotrajnom maglom, a tokom dana biće pretežno sunčano i malo toplije. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Vetar slab, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura na jugoistoku oko 3 stepena, u ostalim… »

FBI objavio tajne o Tesli, "zrak smrti" nije mit

Mondo 29.09.2016
Američki federalni istražni biro konačno je objavio sva dokumenta povezana sa Nikolom Teslom, 73 godine nakon što je ta služba posle naučnikove smrti zaplenila dva kamiona puna njegovih stvari, prenosi "Raša tudej." Foto: Guliver/Getty… »

Vulin: "Biti gej zbog posla, prvi put čujem!"

Mondo 29.09.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je izjavio danas da seksualno opredeljenje nema uticaja na radno mesto. Foto: TANJUG/ foto HINA/ Daniel KASAP "Prvi put čujem da se neko u Srbiji izjašnjava kao homoseksualac… »

Noć kako treba: U Beogradu bez tuča i sudara

Mondo 29.09.2016
Noć u Beogradu protekla je relativno mirno, a Hitna pomoć imala je 88 intervencija od čega 14 na javnom mestu. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Za pomoć su se najviše javljali hronični bolesnici, među kojima su preovlađivali srčarni bolesnici sa… »

Šutanovac: DS u kolapsu, ali "upaliću svetlo"

Mondo 29.09.2016
Novi predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da ta stranka do sada nije vođena demokratski, da je u kolapsu i to ozbiljnijem nego što je očekivao, ali da će novi tim "upaliti svetlo". Foto: youtube/printscreen Cilj te stranke je… »

Vandali srušili zidove crkve u izgradnji

Mondo 29.09.2016
Stubovi zvonika pravoslavne crkve u izgradnji u naselju Surčin srušeni su u noći između utorka i srede. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Tom prilikom su nepoznati počinioci oborili ceo jedan zid. Prepostavlja se da je vandalski čin izvršilo nekoliko… »

Novak Đoković pažljivo slušao ženino predavanje

Mondo 29.09.2016
Jelena Đoković održala predavanje pred prepunom salom beogradskog Doma sindikata u okviru StarIT konferencije "Znam da možemo". Novak u publici. Jelena Đoković, direktorka Fondacije "Novak Đoković", održala je u sredu uveče govor na konferenciji… »

Kusturica se kandiduje da zameni Tomu?

Mondo 29.09.2016
Emir Kusturica je spreman da i formalno krene u političke vode i kandiduje se za predsednika Srbije, ali samo ako... Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Pre konačne odluke o političkom angažovanju Kusturica će razgovarati sa liderom najjače političke… »