Izvor: N1 Info arhiva vesti 29.09.2016

Dodikovi "saučesnici" potpisali prijavu protiv sebe

N1 Info 29.09.2016
Članovi Predsedništva i Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) potpisali su prijavu protiv samih sebe da su "kao saučesnici i saradnici Milorada Dodika učestvovali u organizaciji sprovođenju referenduma o Danu Republike Srpske"… »

Putnici iz Tunisa pobegli iz pritvora na aerodromu

N1 Info 29.09.2016
Petorica Tunišana, kojima noćas na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla" nije dozvoljen ulazak u Srbiju, provalila su deo fasade aerodromske prostorije u kojoj su se nalazili i pobegli. Kako saznajemo, u Srbiju su stigli u utorak. Kako je saopšteno iz… »

Most demantuje da su prekinuti pregovori sa HDZ-om

N1 Info 29.09.2016
Hrvatska stranka Most demantovala je navode da je njen pregovarački tim prekinuo pregovore s Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) o formiranju nove vlade. Predstavnici Mosta su rekli da su navodi portala Jutarnjeg lista o prekidu pregovora netačni i… »

Vulin o seksualnom opredeljenju muškaraca i zapošljavanju

N1 Info 29.09.2016
Ministar Aleksandar Vulin izjavio je danas da ne vidi kakve veze sa zapošljavanjem ima seksualna orijentacija muškaraca, odnosno da li je neko homoseksualac ili heteroseksualac. "Ako neko misli da mu je najveća vrlina u životu seksualno opredeljenje… »

Ceo Niš uskoro pokriven kamerama

N1 Info 29.09.2016
Načelnik Policijske uprave u Nišu Ninoslav Mitić najavio je da Niš uskoro trebalo da postane prvi grad u Srbiji i regionu koji će stopostotno biti pokriven kamerama, što očekuje da će znatno uticati na smanjenje broja krivičnih dela. "Deo tih… »

Petorica osumnjičena za silovanje devojke ometene u razvoju

N1 Info 29.09.2016
Novopazarska policija uhapsila je pet osoba iz Novog Pazara, osumnjičenih da su silovali devojku sa smetnjama u razvoju. Policijska uprava je saopštila da je za H.M. (45), E.M. (43), A.I. (20), N.B. (28) i E.D. (29), po nalogu nadležnog tužioca… »

Ispod Kineskog zida najveća stanica za brze vozove

N1 Info 29.09.2016
Kina će izgraditi najdublju i najveću stanicu za superbrze vozove ispod Kineskog zida, u sklopu priprema za zimsku Olimpijadu 2022. godine, objavili su u četvrtak državni mediji. Stajalište će biti u Badalingu, najpopularnijem delu zida oko 80… »

Šabić pisao Zagorki Dolovac zbog slučaja Savamala

N1 Info 29.09.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti uputio je Republičkom javnom tužiocu, Zagorki Dolovac, pismo u kojem upozorava da ta institucija ne poštuje zakon i vrši kažnjiv prekršaj ne postupajući po rešenju… »

Evolucija ostavila nasilnike u ljudskoj vrsti

N1 Info 29.09.2016
Evolucija i genetika su izgleda ostavile određen broj nasilnika u ljudskoj vrsti iako je civilizacija pripitomila "divlje zveri u nama", pokazuje najnovija studija Univerziteta Granade u Španiji. Naučnici su izračunali stopu po kojoj više od 1.000… »

Protest u centru Beograda zbog nelegalnog rušenja u Savamali

N1 Info 29.09.2016
Protest inicijative Ne da(vi)mo Beograd, povodom nelegalnog rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici, završen je ispred zgade suda i tužilastva u Katanićevoj ulici na Vračaru gde je desetak hiljada okupljenih od nadležnih institucija zatražilo da se… »