Izvor: N1 Info/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 29.09.2016

Ispod Kineskog zida najveća stanica za brze vozove

N1 Info 29.09.2016
Kina će izgraditi najdublju i najveću stanicu za superbrze vozove ispod Kineskog zida, u sklopu priprema za zimsku Olimpijadu 2022. godine, objavili su u četvrtak državni mediji. Stajalište će biti u Badalingu, najpopularnijem delu zida oko 80… »

Evolucija ostavila nasilnike u ljudskoj vrsti

N1 Info 29.09.2016
Evolucija i genetika su izgleda ostavile određen broj nasilnika u ljudskoj vrsti iako je civilizacija pripitomila "divlje zveri u nama", pokazuje najnovija studija Univerziteta Granade u Španiji. Naučnici su izračunali stopu po kojoj više od 1.000… »

Naučnici: Političari da prestanu da slave, temperatura raste

N1 Info 29.09.2016
Tim vrhunskih naučnika pozvao je svetske lidere da prestanu sa čestitanjem na postignutom Pariskom sporazumu o klimi, jer ako se ne učini više, globalna temperatura će najverovatnije premašiti opasne nivoe zagađenja u narednih 35 godina. Ukoliko se… »

Holanđani tuže proizvođače igre Pokemon Go

N1 Info 29.09.2016
Holandske lokalne vlasti odlučile su da američkog proizvođača igrice Pokemon Go tuže sudu jer se kompanija oglušila na molbe da zaustavi horde obožavatelja koje su preplavile zaštićene plaže, javlja Rojters. Radi se o tzv. AR igri (augmented… »

Samsungovi eksplozivni problemi i sa mašinama za pranje veša

N1 Info 29.09.2016
Kompanija Samsung, pored mobilnih telefona koji eksplodiraju pri punjenju, sada ima "eksplozivnih" problema i sa svojim mašinama za pranje veša, piše londonski dnevnik „Telegraf“. Kompanija trenutno pregovara sa regulatorima iz Sjedinjenih… »

Vlasnik "SpaceX" predstavio plan "evakuacije" na Mars

N1 Info 29.09.2016
Vlasnik kompanije SpaceX Ilon Mask predstavio je svoj plan za privatne misije na Mars, kojima bi se u budućnosti omogućilo velikom broju ljudi da "naseli" crvenu planetu. Predstavljajući u utorak svoj projekt, Musk je rekao da planira, da smanji… »