Izvor: Nedeljnik/Društvo arhiva vesti 29.09.2016

Razjareni bik

Nedeljnik 29.09.2016
Kažu da nema nacije koja toliko navija za Trampa kao naša. Razumljivo, iako nam možda prvi put u istoriji, i u ekonomskom i u nacionalnom smislu, više odgovara predvidivost. Više od sto miliona Amerikanaca pratilo je uživo prvu debatu Hilari Klinton… »

Poštanska marka razdora: Kako je u javnosti probio bes zbog nepostojeće petokrake

Nedeljnik 29.09.2016
"Bes je kao dominatna emocija unutar ovdašnje javnosti u poslednje vreme gotovo onemogućio racionalnu raspravu o bilo čemu. Izvrsna ilsutracija toga jeste histerija koja se podigla oko poštanske marke objavljene ovih dana u čast 75-godišnjice… »

Znate li da je krvni pritisak 140/90 normalan?

Nedeljnik 29.09.2016
Evropsko udruženje kardiologa tretira krvni pritisak kao normalan do granica od 140/90. Evropsko udruženje kardiologa izdalo je uputstva po kojima se krvni pritisak od 140/90 tretira normalan, piše "Blic". Iako se smatra da sve preko magične granice… »

Zašto uspeh u životu zavisi od prve tri godine

Nedeljnik 29.09.2016
"Koliko će uspešno dete biti, više zavisi od toga kakav je bio njegov rani razvoj, u kojoj su meri aktivirani moždani potencijali i na taj način otvoreni kapaciteti za učenje, kakvi su odnosi izgrađeni u porodici, da li je porodična atmosfera… »

Srbin na moskovskim pozorišnim daskama: Izađi na scenu pa se pokaži!

Nedeljnik 29.09.2016
Srđan Simić o "andergraund putevima" koji vode u Moskvu, o hemijskoj reakciji "ruske melanholije i srpskog ludila", o velikim i malim seobama, problemima i antiproblemima srpske dijaspore, i još o mnogo čemu... Kako Srđan o sebi kaže, on nije ni… »

Kolumna Ljiljane Smajlović: Vučićevo iskupljenje

Nedeljnik 29.09.2016
U Nemanjinu su dolazili i odlazili oni koji su pre Petog oktobra palili sveće na mestu na kom je Slavko ubijen i zaricali se da će njegove ubice privesti pravdi, čim dođu na vlast. Ali pravde za Slavka ipak nije bilo. Ko je 2000. mogao da sanja da će… »