Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 29.09.2016

Policija će pratiti građane koji iz Novog Sada dolaze na protest Ne da(vi)mo Beograd

Nova ekonomija 29.09.2016
Aktivisti Vojvođanskog građanskog centra iz Novog Sada saopštili su danas da su obavešteni da će na protest u Beograd, organizovan povodom rušenja objekata u beogradskom naselju Savamala, ići u pratnji policije. Kako je agenciji Beta rečeno u toj… »

EPS: Uhapšeno devet osoba koje su 'RB Kolubara' oštetile za 13 miliona dinara

Nova ekonomija 29.09.2016
Posle višemesečnog rada Unutrašnje kontrole u Javnom preduzeću Elektroprivreda Srbije i Rudarskom basenu Kolubara, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su devet osoba na… »

Rodoljub Šabić uputio pismo javnom tužiocu Zagorki Dolovac zbog Savamale

Nova ekonomija 29.09.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti uputio je Republičkom javnom tužiocu, Zagorki Dolovac, pismo u kojem upozorava da ta institucija ne poštuje zakon i vrši kažnjiv prekršaj ne postupajući po rešenju… »

OPEK postigao dogovor o smanjenju proizvodnje nafte

Nova ekonomija 29.09.2016
Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) dogovorila se na sastanku u Alžiru da smanji proizvodnju nafte za 750.000 barela dnevno. To je objavila agencija "Blumberg njus", pozivajući se na člana jedne delegacije koji je zahtevao da mu se ne objavi… »

Švedska ponovo uvodi obavezno služenje vojnog roka

Nova ekonomija 29.09.2016
Švedska je u sredu objavila da od 2018. ponovo uvodi obavezno služenje vojnog roka, osam godina nakon njegovog ukidanja. Ta skandinavska zemlja, koja nije iskusila nikakav oružani sukob na svojoj teritoriji dva veka, vojnu obavezu je ukinula 2010… »

NALED izabrao novog predsednika i članove Upravnog odbora

Nova ekonomija 29.09.2016
Na sednici Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), održanoj u prostorijama Coca-Cola HBC Srbija, izabrani su novi predsednik i članovi Upravnog odbora, koji će do novog saziva Skupštine NALED-a predvoditi organizaciju… »

VOICE: NIS prošle godine uplatio 36 odsto novca manje na ime rudne rente

Nova ekonomija 29.09.2016
Naftna industrija Sbije (NIS) uplatila je prošle godine za 36 odsto manje na ime rudne rente, piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE). NIS je za eksploataciju mineralnih sirovina u Srbiji u republički budžet uplatio za prošlu… »

Forbs: Trampovo bogatstvo se smanjilo za 800 miliona dolara

Nova ekonomija 29.09.2016
Republikanski kandidat za američkog predsednika Donald Tramp "težak" je 3,7 milijardi dolara, 800 miliona manje nego prošle godine, procenjuje časopis Forbs koji pomenuti gubitak većim delom pripisuje padu tržišta nekretnina u Njujorku. Forbs je… »

U ovoj opštini prosečna plata ne pada ispod 80.000 dinara

Nova ekonomija 29.09.2016
Izveštaj Republičkog zavoda za statistiku o prosečnim avgustovskim platama pokazuje da je beogradska opština Surčin i dalje na prvom mestu po visini zarada. Na dnu tabele, kao i prethodnih godina, nalaze se opštine na jugu Srbije. Zvanična… »

Više od polovine građana Srbije nema ni 200 evra za kućni budžet

Nova ekonomija 29.09.2016
U situaciji da imaju nepredviđeni trošak od 200 evra, 37 odsto građana Srbije moralo bi nešto da proda ili pozajmi novac, a njih 26 odsto ne bi moglo ni to, pokazalo je najnovije istraživanje Ninamedije, sprovedeno na reprezentativnom uzorku od 1068… »