Izvor: Novi magazin/Društvo arhiva vesti 29.09.2016

Tužilaštvo dostavilo podatke Inicijativi Ne da(vi)mo Beograd

Novi magazin 29.09.2016
Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da je Inicijativi "Ne da(vi)mo Beograd" dostavilo tražene informacije o broju predmeta i imenu tužioca zaduženog za slučaj rušenja objekata u Savamali u izbornoj noći. Kako se navodi u… »

Putnici kojima nije bio dopušten ulazak u Srbiju pobegli sa Aerodroma Nikola Tesla

Novi magazin 29.09.2016
Četiri putnika kojima noćas na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla" nije dozvoljen ulazak u Srbiju provalila su deo fasade aerodromske prostorije u kojoj su se nalazili i pobegli, dok je služba obezbeđenja uspela da spreči jednog od njih u toj… »

Vlada usvojila predlog izmena Zakona o visokom obrazovanju

Novi magazin 29.09.2016
Vlada Srbije usvojila je danas Predlog izmena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju kojima se, izmedju ostalog, omogućava studentima koji su ostvarili najmanje 48 ESP bodova tokom školske 2014/2015 i 2015/2016. godine da se rangiraju medju studente koji… »

Sutra sunčano i toplije, sredinom naredne sedmice sneg

Novi magazin 29.09.2016
U Srbiji će sutra ujutro biti hladno, a magle će biti po kotlinama, duž rečnih tokova i na visoravnima, dok će tokom dana biti pretežno sunčano i malo toplije vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab vetar. Jutarnja… »

FBI objavio zaplenjena dokumenta o Teslinom "zraku smrti"

Novi magazin 29.09.2016
Američki Federalni istražni biro (FBI) konačno je objavio sva dokumenta koja je posedovao u vezi sa Nikolom Teslom, 73 godine nakon što je američka vlada posle smrti slavnog naučnika zaplenila dva kamiona puna njegovih stvari, navodi danas "Raša… »

Vulin: Unaprediti socijalni dijalog u Srbiji

Novi magazin 29.09.2016
Državi je veoma stalo da se poboljša socijalni dijalog u Srbiji, ali i da socijalno-ekonomski saveti počnu da funkcionišu na nivou lokalnih samouprava, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. On… »

Beleslin: Životne navike nam nisu dobre

Novi magazin 29.09.2016
Predsednik Udruženja kardiologa Srbije Prof. dr Branko Beleslin izjavio je danas da "svi zajedno treba da radimo na modifikaciji zdravstvenog mentaliteta našeg naroda jer, kao što znate, životne navike nam nisu dobre". Beleslin je na konferenciji za… »

Ministar očekuje da Novi Sad bude prestonica kulture 2021.

Novi magazin 29.09.2016
Ministar kulture Srbije Vladan Vukosavljević izjavio je da je optimista i da se nada pozitivnom ishodu kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine. "Učinićemo sve što je u našoj moći da pomognemo, kako u vidu tehničke i… »

Niš: Na aerodromu nađena ručna bomba iz Drugog svetskog rata

Novi magazin 29.09.2016
Zaostala ručna bomba iz Drugog svetskog rata pronađena je danas kod civilnog aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu, javili su beogradski mediji. Zaostala ručna bomba iz Drugog svetskog rata pronađena je danas kod civilnog aerodroma "Konstantin Veliki"… »

Danas je Svetski dan srca

Novi magazin 29.09.2016
Svetski dan srca, 29. septembar obeležava se danas pod sloganom "Osnažite svoj život". U Beogradu će biti organizovana konferencija na kojoj će o kardiovaskularnim bolestima govoriti predsednik SANU Vladimir Kostić, predstavnici Ministarstva… »