Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 29.09.2016

Vlada usvojila izmene Zakona o visokom obrazovanju

Politika 29.09.2016
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, koje se odnose na produženje roka na realizaciju prava studenata na završetak studija započetih po nastavnom planu i programu, uslovima i… »

Migranti pobegli iz prostorije za privremeni boravak, putnici bezbedni

Politika 29.09.2016
Beogradski aerodrom „Nikola Tesla” je saopštio da je rano jutros pet putnika kojima nije dozvoljen ulazak u zemlju provalilo deo fasade prostorije u kojoj su zadržani, a samo je jedan od njih uhvaćen. Oko tri sata ujutru pet putnika koji su po… »

FBI objavio zaplenjena dokumenta o Teslinom „zraku smrti"

Politika 29.09.2016
Američki Federalni istražni biro (FBI) konačno je objavio sva dokumenta koja je posedovao u vezi sa Nikolom Teslom, 73 godine nakon što je američka vlada posle smrti slavnog naučnika zaplenila dva kamiona puna njegovih stvari, navodi danas „Raša… »

U subotu Otvoreni dan na aerodromu Batajnica

Politika 29.09.2016
BATAJNICA– U subotu, 1. oktobra, na vojnom aerodromu Batajnica biće održana manifestacija Otvoreni dan u organizaciji 204. vazduhoplovne brigade, a posetioci će imati priliku da ogledaju izložbu vazduhoplova, tehnike i naoružanja, kao i letački… »

Toplo i kišovito

Politika 29.09.2016
Prva dva dana oktobra biće toplije i suvo vreme s najvišim temperaturama od 24 do 26 stepeni. Do 7. oktobra biće svežije i vetrovito sa srednjim dnevnim temperaturama od 12 do 15 stepeni. Od 8. do 12. predviđa se toplo i suvo vreme, s najvišim… »

Kragujevački „galomani”

Politika 29.09.2016
Htedoh da pišem o Vučiću, ali u redakciji kažu – nemoj, Kartaloviću, ti ćeš mnogo da ga hvališ, a mi imamo kritičku distancu spram premijera. Piši nešto iz Kragujevca i o Kragujevcu. Šta, kad sam o rodnom gradu već sve napisao, više ga… »

„Škola za generale” o Srbiji na strategijskom raskršću

Politika 29.09.2016
Status Kosova i Metohije, pokušaji revizije Dejtonskog sporazuma, migrantska kriza, ekstremističke grupe okupljene na nacionalnoj i verskoj osnovi i organizovani kriminal – samo su neki od izazova sa kojima se suočavaju Srbija i region. O ovim i… »

Posmatrači OEBS-a obilaze Vojsku Srbije

Politika 29.09.2016
Predstavnici OEBS-a obišli su su kasarnu „Mija Stanimirović“ u Nišu i vojni deo aerodroma u ovom gradu. Ovoj poseti, kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, prethodio je skup u Domu Garde u Topčideru gde su goste pozdravili potpukovnik Vlastimir… »

Jubilej srpske škole u Čikagu uveličaće i nastup muzičkih talenata iz Ćuprije

Politika 29.09.2016
Akademija „Sveti Sava” 1. i 2. oktobra svečano proslavlja 15 godina od osnivanja – Rad su počeli sa 37 učenika, a danas ih imaju 127 i trenutno pregovaraju o kupovini nove, veće zgrade. Na najbolji način srpska pravoslavna Akademija „Sveti… »

Srbija na mapi zdravstvenog turizma

Politika 29.09.2016
Srbija ima ogroman potencijal da postane jedna od vodećih zemalja na svetskoj mapi zdravstvenog turizma. Procenjuje se da svi troškovi koji uključuju tretman, medicinsku negu posle operacije, put i smeštaj, koštaju kao trećina troškova operacije u… »