Izvor: Politika/Zabava arhiva vesti 29.09.2016

Bend „Brend nju heviz” otvara „Mjuzikolodži” festival

Politika 29.09.2016
Fank i soul britanska atrakcija „Brend nju heviz” (The Brand New Heavies) nastupiće 5. i 6 oktobra u „Bitef art” kafeu na otvaranju muzičkog festivala „Mjuzikolodži”, najavili su organizatori festivala. Ovo je drugo izdanje festivala koji… »

U „Piksaru” pravimo crtaće sa srcem

Politika 29.09.2016
Umetnički direktor američkog studija iz kog dolaze nagrađivani animirani filmovi govorio je u Beogradu o korporativnoj kulturi koja podstiče kreativnost. Antoni Kristov 30 godina se bavi filmskom animacijom u SAD, a poslednjih 16 je u „Piksaru”… »

„Žestival” čiste žestine kraj Đetinje

Politika 29.09.2016
Festival prirodnih rakija, koji nije za opijanje već degustaciju, pomaže ljudima da započnu porodični biznis. Užice – Posle deceniju pauze, Užičani su odlučili da obnove „Žestival”. Prave u nedelju 2. oktobra, u hali kraj Đetinje… »

Kolekcija najboljih pesama Dejvida Bouvija

Politika 29.09.2016
Album „Legat Dejvida Bouvija” (David Bowie Legacy) biće objavljen 4. novembra širom sveta i u Srbiji. Reč je o izdanju koje sadrži najbolje singlove iz karijere Dejvida Bouvija (1947–2106), počevši od početka slavnog britanskog muzičara i… »

Vasil Hadžimanov na koncertu u Budimpešti povodom Svetskog dana hrane

Politika 29.09.2016
Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) obeležiće Svetski dan hrane u Mađarskoj, a ove godine će taj dan prvi put biti obeležen i džez koncertom. Na tom koncertu, 14. oktobra u Budimpešti, nastupiće i srpski džez sastav… »

Na aukciji tri „golfa” u kojima se vozio papa

Politika 29.09.2016
Varšava – Tri identična automobila koje je koristio papa Franja za vreme posete Poljskoj katolička crkva je dala na aukcijsku prodaju, a prihodi od prodaje su namenjeni pomoći sirijskim izbeglicama. Papu Franju su tokom posete vozili u tri teget… »

Koncert sećanja na Tomu Zdravkovića

Politika 29.09.2016
Duh Skadarlije koju je svim srcem voleo boem Toma Zdravković oživeo je u „Kombank areni”. Bina je bila ukrašena starim fotografijama čuvene prestoničke četvrti, a za stolovima zastrtim crveno-belim stolnjacima tik pokraj scene sedele su… »