Izvor: Pravda arhiva vesti 29.09.2016

Srpska policija uhapsila direktora tzv. Kosovske policije!

Pravda 29.09.2016
Srpska pogranična policija uhapsila je jutros direkora kosovske policije za region Kosovske Mitrovice Nehata Tačija, navodi "Gazeta ekspres". Prema saznanjima prištinskog lista, Tači je uhapšen na putu za Niš da bi prisustvovao sudskom procesu… »

Dodik poručio bakiru: Ovo što si uradio obiće ti se o glavu kao bumerang!

Pravda 29.09.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je u Banjaluci da će u Srpskoj biti još referenduma i da će oni ubuduće biti organizovani elektronski, kako bi se brže i lakše mogli sprovesti. Na tim referendumima, kako je rekao, imaće pravo da se… »

Dačić: Nema igranja sa Dejtonskim sporazumom!

Pravda 29.09.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da se Srbija zalaže za mir i stabilnost u regionu, te za stabilnost u BiH i poručio da svi treba da se okrenu traženju zajedničkog interesa. Navodeći da Srbija nije podržala organizovanje… »

Ozbiljno upozorenje: Švedska ponovo uvodi obavezan vojni rok

Pravda 29.09.2016
Švedska je objavila da od 2018. ponovo uvodi obavezno služenje vojnog roka, osam godina nakon njegovog ukidanja. Ta skandinavska zemlja, koja nije iskusila nikakav oružani sukob na svojoj teritoriji unazad dva veka, vojnu obavezu je ukinula 2010… »

Erdogan: Vanredno stanje možda i duže od godinu dana

Pravda 29.09.2016
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nagovestio je danas da će možda biti neophodno da se vanredno stanje, uvedeno u njegovoj zemlji nakon pokušaja vojnog puča sredinom jula, produži na najmanje godinu dana. Erdogan je to izjavio dan nakon što je… »

Ruski odgovor na pretnje SAD: Maske su skinute gospodo!

Pravda 29.09.2016
Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Ruske Federacije, general-major Igor Konašenkov, prokomentarisao je izjavu predstavnika Stejt Departmenta Džona Kirbija, koji je prokomentarisao da će u slučaju nastavka građanskog rata u Siriji teroristi… »

Burna noć na aerodromu: Migranti napravili haos na "Tesli"!

Pravda 29.09.2016
Migranti su razvalili prostor u koji su bili pritvoreni, prošli pored fizičkog obezbeđenja, polomili staklo i pobegli preko rampe na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu. Oko tri sata ujutru pet putnika koji su po proceduri bili smešteni u prostoriji… »

Vulin u šoku: Prvi put čujem da neko kaže da je gej samo da bi zadržao posao!

Pravda 29.09.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je izjavio danas da seksualno opredeljenje nema uticaja na radno mesto. - Prvi put čujem da se neko u Srbiji izjašnjava kao homoseksualac da bi dobio ili zadržao posao -… »

Rusima "pakuju" zločin, Peskov poručio: Đavo se krije u detaljima!

Pravda 29.09.2016
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Rusija nije videla nijedan dokaz u prelimiranarnoj istrazi o obaranju malezijskog aviona MH17 2014. godine koju su u sredu objavili međunarodni istražitelji. On je u intervjuu za Bi-Bi-Si ukazao da je Rusija… »

Kesić: Pretnja sankcijama RS prečica do krize!

Pravda 29.09.2016
BEOGRAD - Analitičar Obrad Kesić kaže da je pretnja sankcijama Republici Srpskoj od dela međunarodne zajednice zbog referenduma potpuno pogrešna politika jer to dovodi do eskalacije krize i vodi Bosnu i Hercegovinu u nepredviđenom pravcu. "Takve… »