Izvor: Press/Društvo arhiva vesti 29.09.2016

FBI objavio tajne papire o Tesli: "Zrak smrti", zaplena i špijuni

Press 29.09.2016
Američki Federalni istražni biro (FBI) objavio je dokumenta o Nikoli Tesli 73 godine nakon što je američka vlada zaplenila puna dva kamiona njegovih stvari. Foto:B92.net Poverljivi dokumenti (možete ih pogledati ovde) objavljeni su na osnovu Zakona o… »

Šta najčešće ubija stanovnike Srbije?

Press 29.09.2016
Svetski dan srca obeležava se danas, a u Srbiji svakoga dana 47 osoba doživi infarkt, dok ga 15 ne preživi. Foto:B92.net Bolesti srca i krvanih sudova uzrok su smrti svake druge osobe u našoj zemlji , podaci su Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr… »

Nastavljena potraga za ukradenim pingvinom

Press 29.09.2016
Zaposleni u rezervatu za divlje životinje u Južnoafričkoj Republici očajnički tragaju za pingvinom koga su aktivisti ukrali iz parka i pustili u divljinu. foto: b92.net Magareći pingvin (afrički pingvin) Badi pripada vrsti ugroženih životinja… »

Pas Marka Džejkobsa "napisao" knjigu

Press 29.09.2016
Nevil je pas modnog kreatora Marka Džejkobsa i, kao što i priliči psu sa tako besprekornim pedigreom, ovaj pas “napisao" je knjigu. foto: b92.net Knjiga “Nevil Džejkobs: Ja sam Markov pas”, koju je sastavio Nikolas Njubold, sastavljena je od… »

Znate li šta je prljavije od daske za wc šolju

Press 29.09.2016
Gomila bakterija skriva se na najuobičajenijim predmetima koje svakodnevno koristimo bez puno razmišljanja - poput, na primer, flašice vode ili ženske torbice. Naravno, tu su i wc šolje. Foto:B92.net Međutim, jedno je istraživanje pokazalo je da… »

Najdirljivija šetnja psa i vlasnika

Press 29.09.2016
Ljudima koji nemaju ljubimce ponekad je teško objasniti koliko je velika ljubav između čoveka i životinje. foto: b92.net Ljudi sa strane ne razumeju našu povezanost, razumevanje i privržen odnos. Ipak, ukoliko nekome od njih pokažete ovaj video… »

Italijanski neurohirurzi operišu tumore u Kliničkom centru

Press 29.09.2016
Lekari sa klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra u Beogradu zajedno sa italijanskim neurohirurzima u naredna tri dana operisaće devet pacijenata sa teškim tumorima glave. Foto:B92.net Prva od devet operacija, endoskopskom metodom kod… »

Mleko menja dejstvo lekova

Press 29.09.2016
Uzimanje pojedinih lekova uz određene namirnice može da ima kontraefekat, pišu Večernje novosti. Foto:B92.net Uzimanje pojedinih lekova uz određene namirnice može da ima kontraefekat. Ovo se posebno odnosi na kalcijum iz mleka, koji se u organima za… »

Jedna jabuka na dan smanjuje rizik od kancera

Press 29.09.2016
Naučnici sa Univerziteta u Peruđu u Italiji su otkrili da jedna javuka dnevno može da smanji rizik od pojave pet vrsta kancera. Foto:B92.net Stručnjaci su proučili 40 studija čiji su rezultati pokazivali da su jabuke skoro prepolovile rizik od raka… »