Izvor: Radio sto plus arhiva vesti 29.09.2016

Obljubili devojku sa smetnjama u razvoju

Radio sto plus 29.09.2016
Novopazarska policija uhapsila je danas H.M. (45), E.M. (43), A.I. (20), N.B. (28) i E.D. (29) iz ovog grada zbog sumnje da su u utorak veče obljubili devojku sa smetnjama u razvoju, saopštila je Policijska uprava. U saopštenju se navodi da je njima… »

Zukorlić: Internacionalni univerzitet će dobiti akreditaciju

Radio sto plus 29.09.2016
Narodni poslanik i predsednik Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje Muamer Zukorlić rekao je danas da će njegov, Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru, dobiti akreditaciju. Beogradski mediji izveštavaju da je Zukorlić novinarima u Skupštini… »

Istraživanje: Deo omladine u Sandžaku otvoren prema islamskom ekstremizmu

Radio sto plus 29.09.2016
Deo omladine u Sandžaku otvoren je prema islamskom ekstremizmu, dok petina ispitanika u istraživanju Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji smatra da je opravdano svoju veru braniti nasiljem, rečeno je danas u Beogradu. U Istraživanja "Stavovi… »

NVO: Institucije sistema ne funcionišu u Novom Pazaru

Radio sto plus 29.09.2016
Predstavnici Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda, Kulturnog centra “Damad” i “Urban ina” ocenili su danas da republičke institucije u Novom Pazaru ne funkcionišu i da se ovaj grad “sve više udaljava od uređenog društva… »

Medalje za tutinske džudiste

Radio sto plus 29.09.2016
Džudisti iz Tutina osvojili su u ekipnoj konkurenciji za seniore bronzanu medalju na 21. Medjunarodnom džudo turniru „Rožaje 2016“, dok je Semin Hot (14) u pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji do 66 kg osvojio zlatnu medalju. U konkurenciji… »

Izrada dokumenata za prevenciju ekstremizma i radikalizma

Radio sto plus 29.09.2016
Multisektorska radna grupa danas je u Novom Pazaru razmatrala dokumenta za referalni mehanizam za prevenciju ekstremizma i radikalizma, kao i podršku deci i mladima u riziku. Direktorka Kulturnog centra DamaD, koji je organizovao ovu radionicu, Zibija… »

Procurila strategija EU protiv curenja informacija

Radio sto plus 29.09.2016
Evropska komisija 30. septembra pokreće strategiju protiv curenja informacija sa ciljem da spreči da ključni politički dokumenti cirkulišu u medijima i da izbegne dalju štetu po reputaciju te institucije, saznaje EurActiv.com. Strategiju protiv… »

U Lajpcigu potraga za odbeglim lavovima

Radio sto plus 29.09.2016
Dva lava pobegla su iz kaveza u zoološkom vrtu u Lajpcigu, u istočnoj Nemačkoj, rekli su zvaničnici vrta. Oni su rekli agenciji DPA da su lavovi nekako pobegli iz svojih kaveza tokom noći i da se sada nalaze negde u okviru zoo vrta. Zoološki vrt je… »

Janković eliminisana u osmini finala turnira u Vuhanu

Radio sto plus 29.09.2016
Srpska teniserka Jelena Janković nije danas uspela da se plasira u četvrtfinale turnira u Vuhanu pošto je izgubila od 21. teniserke sveta Čehinje Barbore Stricove u tri seta, 6:1, 4:6, 5:7. Janković, 39. teniserka sveta je lako za manje od pola sata… »