Izvor: Ritam grada Kg arhiva vesti 29.09.2016

Održana prezentacija „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi“

Ritam grada Kg 29.09.2016
U susret primeni Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, koji stupa na snagu 1. decembra, u Kragujevcu je organizovana prezentacija zajedničkog projekta Saveta Evrope i Evropske unije „Upravljanje ljudskim… »

Nestao pas, pronalazaču nagrada

Ritam grada Kg 29.09.2016
Pas Čapa, rase bigl, nestao je sinoć u Erdogliji. Ukoliko imate bilo kakvu informaciju o ovom psu pozovite broj 064/28-69-318. Vlasnici psa su za poštenog pronalazača spremili nagradu.… »

Film „U lavirintu laži“ u SKC-u

Ritam grada Kg 29.09.2016
U nastavku ciklusa „Politički film, projekcija sa diskusijom“, pred kragujevačkom publikom, sutra od 19 časova, u Kutiji šibica SKC-a, naći će se nemačko ostvarenje „U lavirintu laži“, čiju režiju potpisuje Đulio Rićareli. Film govori… »

Bogat program Noći istraživača u Kragujevcu

Ritam grada Kg 29.09.2016
Sutra od 17 do 22 časa, na Đačkom trgu i ulici Branka Radičevića, održaće se Evropska noć istraživača, manifestacija posvećena popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu, koja se pored Kragujevca ove godine paralelno odvija u još 10 srpskih… »

Veterani odlučni da naplate ratne dnevnice iz 1999. godine

Ritam grada Kg 29.09.2016
Borci mobilisani 1999. godine, prvenstveno rezervisti, korak su bliže isplati zaostalih ratnih dnevnica smatraju u Udruženju ratnih veterana, invalida i porodica poginulih boraca Srbije. Tužbe protiv države vodila su razna slična udruženja još od… »

Pas Čapa pronađen i vraćen vlasniku

Ritam grada Kg 29.09.2016
Ubrzo nakon pisanja Ritma grada da je pas rase bigl nestao u Erdogliji i da vlasnik traga za njim, umiljati Čapa braćen je vlasniku. Vlasnik zahvaljuje svima koji su obajvu podelili na društvenim mrežama, jer je nalazač upravo na taj način saznao… »

PEK Gora nadomak titule u trekingu

Ritam grada Kg 29.09.2016
Planinarsko ekološki klub Gora iz Kragujevca potvrdio je prvo mestu u generalnom plasmanu Treking lige Srbije. U okviru planinarske manifestacije “Dani čistih planina”, u organizaciji PD “Pobeda” iz Beograda, na prostoru Rajca i Ravne Gore… »

Besplatna obuka za novinare

Ritam grada Kg 29.09.2016
Udruženje Šumadijski centar za građanski aktivizam „Res publica” organizuje besplatnu obuku za novinare. Iz tog udruženja pozivaju mlade od 15 do 30 godina koji želele da se upoznaju sa osnovama novinarstva ili su na samom početku karijere, da… »

Hašima u SKC-u

Ritam grada Kg 29.09.2016
Beogradski džez sastav Hashima održaće koncert sutra od 22 sata, u Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra Kragujevac. Ovaj bend nastao je sa idejom da koncept slobodne improvizacije primeni u okviru tipičnog džez kvarteta. Improvizacije… »

„Pidžama za šestoro“ u Teatru

Ritam grada Kg 29.09.2016
Predstava „Pidžama za šestoro“, Marka Kamelotija, u režiji Nenada Gvozdenovića, sutra će se naći, na sceni Knjaževsko-srpskog teatra, od 20 časova, u koprodukciji sa Kraljevačkim teatrom. U jednom selu, na dva sata od Pariza, nalazi se… »