Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 29.09.2016

Obeležen Svetski dan srca

RT Kragujevac 29.09.2016
Obeležavanje Dana srca bio je povod da lekari Instituta za javno zdravlje posete zaposlene u kragujevačkim obdaništima kako bi obavili preventivne preglede. Danas je to bilo u vrtiću Ciciban, a ovom akcijom želeli su da skrenu pažnju javnosti na… »

Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi

RT Kragujevac 29.09.2016
U susret primeni Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, koji stupa na snagu 1. decembra, u Kragujevcu je organizovana prezentacija projekta Saveta Evrope i Evropske unije “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj… »

Obeležavanje Svetskog dana starih

RT Kragujevac 29.09.2016
Svetski dan starijih osoba, 1. oktobar, biće obeležen i u Kragujevcu. Akcije koje promovišu borbu protiv predrasuda prema starijim građanima biće nastavljene i tokom naredne nedelje. Brojne manifestacije organizuju se u partnerstvu Gerontološkog… »

Izabrani lekar i za đake prvake

RT Kragujevac 29.09.2016
Deca koja su upisala prvi razred osnovne škole treba da imaju izabranog lekara u Službi za zdravstvenu zaštitu dece i omladine. Iz predškolskog dispanzera zdravstveni kartoni šalju se u Školski, čija je centrala u Zdravstvenoj stanici broj četiri… »

"Tigrice" u nedelju protiv "Juniora"

RT Kragujevac 29.09.2016
Rukometašice "Radničkog" prvu pobedu u novoj sezoni potražiće u duelu sa ekipom "Juniora" iz Beograda. Obe ekipe u prva tri kola nisu osvojile bod, pa će njihov nedeljni duel poneti epitet derbi začelja. Ženski rukometni klub "Radnički" sa… »

Počeo drugi "Đelem fest"

RT Kragujevac 29.09.2016
U Kragujevcu je počeo drugi Đelem fest,u organizaciji Roma centra i Nevladine organizacije "Milenijum" i finansijaku podršku Grada i Ministarstva kulture i informisanja. Reč je o jednom od retkih festivala koji promoviše kulturu nacionalnih manjina… »

"Noć istraživača" u Kragujevcu

RT Kragujevac 29.09.2016
Tradicionalna manifestacija "Noć istraživača" biće organizovana u Kragujevcu po treći put zaredom u petak, 30. septembra, na Đačkom trgu kod Prve kragujevačke gimnazije u periodu od 17 do 22 časa. Organizatori pripremaju raznovrstan… »

Koncert Hora Uspenja Presvete Bogorodice

RT Kragujevac 29.09.2016
Mešoviti hor kragujevačke Saborne crkve obeležiće sutra koncertom, 35 godina postojanja i rada. Biće to prilika i za promociju kompakt diska sa muzikom hora, koji je izašao u javnost ovih dana. U Sabornom hramu, koncert Mešovitog hora Uspenja… »

Rukometaši Radničkog protiv Župe

RT Kragujevac 29.09.2016
Rukometni klub Radnički 1964 utakmicom sa Župom iz Aleksandrovca započeće takmičenje u prvenstvu prve lige grupe Zapad. Radnički 1964 ubraja se u najuži krug kandidata za plasman u viši rang. U Kragujevačkom prvoligašu prihvataju ulogu favorita… »

Bolesti srca najčešći uzrok smrti

RT Kragujevac 29.09.2016
U Srbiji svakoga dana 47 osoba doživi infarkt, dok ga 15 ne preživi. Bolesti srca i krvnih sudova uzrok su smrti svake druge osobe u našoj zemlji, što nas svrstava u grupu država sa visokim rizikom za oboljevanje od kardiovaskularnih bolesti… »