Izvor: RTS/Društvo arhiva vesti 29.09.2016

Šabić pisao Republičkom javnom tužiocu

RTS 29.09.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić uputio je Republičkom javnom tužiocu pismo kojim skreće pažnju na nepostupanje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu po rešenju Poverenika, kojim je naložio dostavljanje tražiocu… »

Pobegli iz prostorije za privremeni boravak na beogradskom aerodromu

RTS 29.09.2016
Beogadski aerodrom "Nikola Tesla" je saopštio da je rano jutros pet putnika kojima nije dozvoljen ulazak u zemlju provalilo deo fasade prostorije u kojoj su zadržani, a samo je jedan od njih uhvaćen. Oko tri sata ujutru pet putnika koji su po proceduri… »

Vlada usvojila izmene Zakona o visokom obrazovanju

RTS 29.09.2016
Usvojene izmene Zakona o visokom obrazovanju koje se odnose na produženje roka za završetak studija započetih po nastavnom planu i programu koji su važili do stupanja na snagu Zakona o visokom obrazovanju. Izmene i dopune se odnose i na pravo… »

Vremenska prognoza – 30. septembar

RTS 29.09.2016
Jutro hladno. Po kotlinama, duž rečnih tokova i na visoravnima maglovito. Tokom dana pretežno sunčano i još toplije. Jutarnja temperatura od 4 stepena na jugoistoku do 12 na severu Šumadije, najviša dnevna od 23 do 27 stepeni.… »

Centar za socijalni rad Zrenjanin: Potrebno više poverenja u institucije

RTS 29.09.2016
Direktorka Centar za socijalni rad u Zrenjaninu Julija Bobek izjavila je da je razgovarala sa grupom građana koja je jutros protestovala ispred Centra zbog usvajanja maloletnog deteta iz tog grada i da bi javnost trebalo da ima više poverenja u… »

Vulin: Unaprediti socijalni dijalog u Srbiji

RTS 29.09.2016
Državi je veoma stalo da se poboljša sodijalni dijalog u Srbiji, ali i da socijalno-ekonomski sasveti počnu da funkcionišu na nivou lokalnih samouprava, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. Vulin… »

Svaka druga osoba u Srbiji umre od bolesti srca

RTS 29.09.2016
Obeležava se Svetski dan srca, a u Srbiji svakoga dana 47 osoba doživi infarkt, dok ga 15 ne preživi. Zabrinuti smo jer 50 odsto našeg stanovništva umire od kardiovaskularnih bolesti, kaže za RTS profesor Branko Beleslin. Svaka druga osoba u Srbiji… »

Obeleženo 10 godina od formiranja Specijalne brigade Vojske

RTS 29.09.2016
Svečanost povodom obeležavanja Dana Specijalne brigade Kopnene vojske održana je u kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu. Nakon vojničkog dela svečanosti, svečanog defilea i padobranskog skoka pripadnika Specijalne brigade, komandanti su u… »

HO: Petina mladih u Sandžaku opravdava nasilje u odbranu vere

RTS 29.09.2016
Rezultati istraživanja Helsinškog odbora za ljudska prava pokazuju da petina mladih muslimana u Sandžaku izjavljuje da nema ništa protiv verskog nasilja, dok svaka deseta mlada osoba pokazuje da joj ne smeta čak ni ekstremizam ukoliko se time brani… »

Zukorlić: Univerzitet u Novom Pazaru će dobiti akreditaciju

RTS 29.09.2016
Narodni poslanik Muamer Zukorlić ističe da su diplome Univerziteta u Novom Pazaru i sada validne, ističući da je u tom slučaju vlada imala mnogo više osećaja za potrebe društva nego što su to pokazali pojedini članovi Akreditacione komisije… »