Izvor: RTS/Zabava arhiva vesti 29.09.2016

Rasprodate karte za premijeru filma „Jesen samuraja“

RTS 29.09.2016
Karte za premijeru ostvarenja „Jesen samuraja“ reditelja Danila Bećkovića 3. oktobra u Centru „Sava“ su rasprodate, a još ih ima za projekciju u bioskopu „Sinepleks“ u Ušću. Jesen samuraja je ljubavna priča o Vladici, profesionalnom… »

Novi film Tima Bartona u bioskopima

RTS 29.09.2016
Film „Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu“ Tima Bartona od danas je na repertoaru domaćih bioskopa. Priča prati šesnaestogodišnjeg Džejka koji zbog misteriozne smrti svog dede pronalazi dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu. Džejkobu… »

Ljudska vrsta nasledila nasilne tendencije, a kasnije se pripitomila

RTS 29.09.2016
Evolucija i genetika su izgleda ostavile određen broj nasilnika u ljudskoj vrsti, ali je civilizacija ipak pripitomila „divlje zveri u nama“, pokazuje najnovija studija. Naučnici su izračunali stopu po kojoj više od 1.000 vrsta sisara ubija… »

Ejmi Šumer najplaćenija komičarka

RTS 29.09.2016
Trenutno najpopularnija američka komičarka Ejmi Šumer još jednom je dokazala da joj nema ravne, makar kada je u pitanju svet komedije. Šumerova je nedavno postala najplaćenija žena u tom poslu, a četvrta sveukupno među komičarima. U protekloj… »

"Brand New Heavies" otvara festival „Mjuzikolodži“

RTS 29.09.2016
Džez, fank i soul britanska grupa "The Brand New Heavies" nastupiće 5. i 6 oktobra u „Bitef art kafeu“ na otvaranju muzičkog festivala „Mjuzikolodži“, koji traje do maja 2017. godine. Reč je o drugom izdanju festivala koji ima za cilj da… »

Serija „Sumnjiva lica“ od 10. oktobra na RTS-u!

RTS 29.09.2016
„Sumnjiva lica“, serija u produkciji RTS-a i kuće „Film deluks“, spremna je za sud publike. Deset Nušićevih najznačajnijih dela, kroz 72 polusatne epizode, možete da gledate od 10. oktobra. U prvom ciklusu biće prikazane 44 epizode. Na… »

„Fantastične zveri i gde ih naći“ stiže 17. novembra

RTS 29.09.2016
Film „Fantastične zveri i gde ih naći“, snimljen prema romanu Džoane K. Rouling, u režiji Dejvida Jejtsa, stiže u domaće bioskope 17. novembra. Fantastična stvorenja čine šarolik i važan deo čarobnjačkog sveta u seriji romana o Hariju… »

Kuningovo delo ponovo na aukciji, očekuje se rekordna cena

RTS 29.09.2016
Čuvena apstraktna slika „Bez naslova XXV“ čuvenog slikara Vilema de Kuninga biće ponuđena na aukciji ove jeseni, a procenjuje se da može dostići cenu višu od 40 miliona dolara. Aukcijska kuća „Kristi“ prodala je sliku Bez naslova XXV 2006… »

To fudbalski teren?!

RTS 29.09.2016
Glavni grad Tajlanda ima više od 4.600 stanovnika po kvadratnom kilometru i teško je pronaći mesta za fudbalske terene. Da bi rešili taj problem, nadležni su odlučili da izgrade prvi teren koji nije pravougaonog oblika, u jednom od najgušće… »

Jelena Đoković otvorila osmu Školicu života

RTS 29.09.2016
Fondacija „Novak Đoković“ je u selu Kukujevci, u opštini Šid, adaptirala i opremila osmu Školicu života, u kojoj će predškolske programe pohađati oko 50 mališana ovog mesta. Radovi na adaptaciji su počeli sredinom aprila, a u obnovu i… »