Izvor: Srbija danas arhiva vesti 29.09.2016

Hrvatskoj prete novi izbori? Nema dogovora, naprasno prekinuti razgovori Mosta i HDZ!

Srbija danas 29.09.2016
Članovi pregovaračkog tima hrvatske stranke Most pre pola sata su iznenada prekinuli pregovore oko usklađivanja programske platforme sa HDZ-om. Pregovori su, navodno, prekinuti bez ikakvog obrazloženja s Mostove strane,prenosi "Jutarnji list". Izvor… »

Dobrosusedski odnosi: Mirović se sastao sa mađarskim ambasadorom Pinterom

Srbija danas 29.09.2016
Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović i ambasador Mađarske Atila Pinter u današnjem su razgovoru u Pokrajinskoj vladi konstatovali da su odnosi Srbije i Mađarske najbolji u poslednjih deset godina, što ocenjuju kao rezultat velikog zalaganja i… »

Ministar kulture u novom sadu: Poseta u znak podrške kanditaturi za Evropsku prestonicu kulture 2021.

Srbija danas 29.09.2016
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića u Gradskoj kući. Teme sastanka su bile vezane za podršku kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021, zatim za obeležavanje 100… »

Srbi ga ne "hlade": Šampioni u korišćenju mobilnog - evo zašto ga ne ispuštaju 5 sati dnevno! (foto)

Srbija danas 29.09.2016
Rekorderi! Istraživanje kompanije Masterkard "Uticaj inovacija" sprovedeno u deset zemalja Centralne i Istočne Evrope, pokazuje da je za 91 odsto ispitanika u Srbiji pametni telefon najčešće korišćen uređaj, a da prosečno korišćenje iznosi pet… »

Zelena oaza u centru grada: Siniša Mali obišao radove na Obilićevom vencu i najavio pravi "raj za pešake"

Srbija danas 29.09.2016
Gradonačelnik Beograda obišao radove na rekonstrukciji vrednoj 216 miliona dinara i najavio potpuno nov izgled tog dela grada. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na rekonstrukciji Obilićevog venca, čija je vrednost 216… »

Tura trofeja u Novom Sadu: Ovakve manifestacije promovišu prave vrednosti (foto)

Srbija danas 29.09.2016
Tura trofeja boravi u Srbiji do 2. oktobra. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednica Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija Čila Ihas i fudbalska legenda Stevan Dika Stojanović na svečanoj ceremoniji u Gradskoj kući u Novom Sadu… »

Obeležen svetski dan srca u Novom Sadu

Srbija danas 29.09.2016
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković i dirktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Sremska Kamenica prof. dr Aleksandar Redžek prisustvovali su manifestaciji "Osnažite svoj život!" koja… »

Još jedna lepa vest: Na zahtev građana rekonstruisano igralište na Julinom brdu (foto)

Srbija danas 29.09.2016
Gradski menadžer Goran Vesić, predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić i generalni direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević otvorili su danas rekonstruisano dečje igralište na Julinom brdu u Ulici Marine Veličković. Vesić… »

Orban: Evropa bi "pala" da Mađarska nije zaštitila granicu od migranata!

Srbija danas 29.09.2016
Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas, tri dana uoči referenduma o kvotama EU za migrante u toj zemlji, da bi Evropa već "pala" dosad da Mađarska nije ispunila svoje obaveze po pitanju ilegalne migracije. Orban je za list "Lokal" rekao da… »

Dodik poručio bakiru: Ovo što si uradio obiće ti se o glavu kao bumerang!

Srbija danas 29.09.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je u Banjaluci da će u Srpskoj biti još referenduma i da će oni ubuduće biti organizovani elektronski, kako bi se brže i lakše mogli sprovesti. Na tim referendumima, kako je rekao, imaće pravo da se… »