Izvor: Srbija danas/Ekonomija arhiva vesti 29.09.2016

Nema se, al može se: Trećina vozača u Srbiji kupuje automobile skuplje od 13.000 evra!

Srbija danas 29.09.2016
Veliki broj kupaca u Srbiji odlučuje se za kupovinu vozila visoke C klase. Računajući prvih osam meseci 2016. godine, prema podacima Srpske asocijacije uvoznika novih automobila, prodato je 17.614 vozila. Kako su naši prosečni vozački džepovi među… »

Al će da se brčkaju: Novosađani dobijaju akva-par vredan 600 miliona!

Srbija danas 29.09.2016
Novosadska vlast nije odustala od izgradnje akva-parka kod Spensa. Naime, prilikom poslednjih izmena planova poslovanja Spensa, kada su izdvojena dodatna sredstva za uređenje sadržaja na Sajmištu, u planu je napomenuto da se u 2017. godini planira… »

Da li ćemo morati da rušimo ili ne? O ovih 30 centimetara bruji cela Srbija! (video)

Srbija danas 29.09.2016
Koridori Srbije i građevinska kompanija Planum oštro demantuju pisanje medija da su dva tunela na Koridoru 11 greškom niža nego što bi trebalo. Najteži i najskuplji delovi u gradnji putnih koridora kroz Srbiju su tuneli. Izgradnja tunela Brđani i… »

Šansa za Srbiju i Čačak: Počinju pregovori Srbije i evroazijske zone

Srbija danas 29.09.2016
Ambasadori Rusije i Belorusije o poslovnoj saradnji sa Srbijom. Sutra počinju zvanični pregovori u vezi sklapanja sporazuma o slobodnoj trgovini između evroazijske zone i Srbije, najavio je u Čačku ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin. On je… »

Nastavak saradnje EPS-a i MUP-a: Uhapšeno devet osoba, RB „Kolubara“ oštećena za 13 miliona dinara

Srbija danas 29.09.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su devet osoba na području Beograda i Aranđelovca zbog sumnje da su oštetili RB „Kolubara“ za više od 13 miliona dinara. Akcija je rezultat višemesečnog rada Unutrašnje kontrole u… »

Ako hoćete dobar posao, obratite pažnju: Evo kakve radnike traže kompanije iz Srbije

Srbija danas 29.09.2016
Utvrđeno je za kojim veštinama tragaju poslodavci kad zapošljavaju nove kadrove. Kompanije u Srbiji kod zapošljavanja tragaju za talentima koji poseduju sposobnost aktivnog učenja, rešavanja problema i orijentaciju prema ciljevima, a glavni problem… »

Premijer donosi dobre vesti: Ne samo da dobijamo novi auto-put, već će još biti i besplatan!

Srbija danas 29.09.2016
Deonica auto-puta biće završena i puštena u saobraćaj do kraja oktobra, a njeno korišćenje biće besplatno do kraja godine. Dogovor o tome da korišćenje deonice Koridora 11 Ljig-Preljina bude besplatno postignut je na sastanku premijera Srbije… »