Izvor: Srbija danas/Svet arhiva vesti 29.09.2016

U katoličkoj crkvi gej brak! Časne sestre se zavolele na hodočašću, pa se venčale!

Srbija danas 29.09.2016
- Bog želi da ljudi budu srećni i da otvoreno pokazuju svoju ljubav - rekla je Isabel. Dve bivše katoličke monahinje su proslavile stupanje u brak na ceremoniji koja je održana u gradu na severozapadu Italije. Nakon što su shvatile da je njihova… »

Rasistički skandal: Dečaci šutirali i udarali pesnicama vršnjaka poreklom iz Azije, govoreći mu da je "žuto go*no"…

Srbija danas 29.09.2016
Na "Jutjubu" osvanuo je video-snimak nekoliko 13-godišnjih dečaka koji tuku svog vršnjaka. Rasistički skandal trese Škotsku nakon što je nekoliko škotskih đaka okružilo je malog Kineza, dvojica su ga tukla dok su ostali snimali mobilnim telefonom… »

Žestok odgovor zaharove SAD: Izjave o mogućim napadima na Rusiju - poziv teroristima na akciju!

Srbija danas 29.09.2016
Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova poručila je da su izjave Bele kuće oko situacije u Siriji na 'granici histerije' i zatražila da Vašington preda Moskvi sve informacije o mogućim terorističkim napadima na Rusiju, o… »

Rusi izbacuju novi Kalašnjikov: Tačnost i preciznost usavršeni (video)

Srbija danas 29.09.2016
Stari ne može da se poredi sa ovim... Ruski zvaničnici u oblsti vojske testirali su novi Kalašnjikov, “lako” naoružanj za ruske vojne snage. Reč je o razornim kalibrima 5,45 i 7,62 milimetra. Priču o najmoćnijem ručnom oružju Prema rečima… »

Možda više nismo jedna država, al i dalje ne mogu bez njega: Hrvati vole srpsku monetu!

Srbija danas 29.09.2016
Najveća svetska medijska kuća navela da je dinar i dalje sredstvo plaćanja u "lijepoj njihovoj". Poznata TV kuća CNN misli da se u Hrvatskoj još uvijek koristi dinar. Ova dezinformacija našla se na njihovom zvaničnom sajtu u delu koji informiše o… »

Dolazi ekonomska apokalipsa: Predstoji najgora kriza u istoriji čovečanstva, gora od krize iz 2008.

Srbija danas 29.09.2016
Spektakularni rast, a potom i dramatični pad najavljuju "pucanje ekonomskog mehura". Kineski milijarder Vang Đianlin upozorava da se KIna suočava sa najvećom ekonomskom krizom u istoriji na polju nekretnina. Prošle godine je u KIni došlo do… »

Rekli su joj da je razmazila dete. Kad su čuli istinu, sledili su se (foto)

Srbija danas 29.09.2016
Keli Dirkes iz Ohaja doživela je neprijatnost kada joj je jedna žena u prodavnici dobacila da će razmaziti dete, jer ga stalno nosi u rukama. Ponosna mama se samo nasmejala u lice ženi, pomazila svoju ćerkicu po glavi i nastavila dalje - jer samo ona… »

Hitno potrebni radnici: Prosečna plata je 5.300 evra, a ova dva zanimanja imaju prednost!

Srbija danas 29.09.2016
Sa najmanje dve godine radnog iskustva i znanjem nemačkog ili francuskog jezika, građani Srbije mogu da konkurišu za bilo koji posao u Švajcarskoj. Ipak, u konkurenciji sa građanima EU najveće šanse za zaposlenje imaće oni čije je zanimanje… »

Putin i Merkelova razgovarali o Ukrajini

Srbija danas 29.09.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali su o ukrajinskoj krizi, saopštio je Kremlj. "Putin i Merkelova saglasili su se u telefonskom razgovoru o rasporedu budućih kontakata u 'Normandijskom formatu'", navedeno je… »

Španija na ivici građanskog rata: Najveća opoziciona stranka politički tone sve dublje

Srbija danas 29.09.2016
Takav razvoj događaja bi, ipak, mogao da predstavlja dobre vesti za javnost koja želi da Španija izađe iz političkog ćorsokaka. Najveća opoziciona španska Socijalistička partija (PSOE) nalazi se na ivici “građanskog rata” nakon što je… »