Izvor: Telegraf/Društvo arhiva vesti 29.09.2016

Naslovne strane današnjih novina: Prelistavanje štampe za 30. septembar 2016.

Telegraf 29.09.2016
Dnevne novine u Srbiji za 30. septembar 2016. godine na naslovnim stranama pišu o brojnim aktuelnim društveno-političkim temama. Dnevne novine u Srbiji za 30. septembar 2016. godine na naslovnim stranama pišu o brojnim aktuelnim društveno-političkim… »

Ova baka u kući ima pravo blago - mašinu na kojoj bi joj pozavideli i mnogi muzeji (foto)

Telegraf 29.09.2016
Davno mi je jedan stari krojač iz Kikinde rekao da je nikada ne prodajem. Bilo je dosta onih koji su se raspitivali za nju, ali nikada nisam želela da je prodam ni za kakav novac. Jelisava Višekruna (76) kako je mnogi iz milošte zovu Jela, poznata je… »

Radikalizacija mladih muslimana u Sandžaku: Da je opravdano nasiljem braniti veru, smatra čak petina ispitanika (FOTO)

Telegraf 29.09.2016
Na pitanje da li znaju šta je ISIL, odgovor je izbeglo 28 odsto ispitanika, a među onima koji su odgovorili, 36 odsto njih je reklo da zna, dok 64 odsto ne zna šta je ISIL. Petina mladih muslimana u Sandžaku nema ništa protiv verskog nasilja, dok… »

"Bila sam sa sinom u bolnici tri dana, pa zbog toga dobila otkaz": Biljanin status razbesneo je pola Srbije!

Telegraf 29.09.2016
Petrović Kovačević je ostala bez posla zbog brige o zdravlju svog deteta. Biljana Petrović Kovačević bila je zaposlena u jednoj pekari. Sin joj je imao astmatični napad, pa je tri dana morala da bude sa njim u bolnici. Kada se vratila na posao… »

Poželela je najneobičniju tortu u svojoj generaciji: Najmlađa volonterka Crvenog krsta proslavila rođendan! (foto)

Telegraf 29.09.2016
Kada sam razmišljala kako da ukrasim rođendansku tortu, odmah sam poželela znak Crvenog krsta. Dok su njenim vršnjacima idoli likovi iz crtanih filmova, desetogodišnjoj Milici Popović iz Prokuplja uzor je Crveni krst, pa nije neobično što je njena… »

Najveće misterije hrama Svetog Save: Znate li uopšte kakve veze ima Tašmajdan sa njima? (video)

Telegraf 29.09.2016
Mošti Svetog Save nisu spaljene na mestu gde je podignut Hram, koji su Nemci koristili kao garažu, već na Tašmajdanu, gde je Crkva Svetog Marka. Najveći srpski pravoslavni hram na Balkanu – Hram Svetog Save, koji zauzima istaknuto mesto na… »

Obeležen svetski dan srca i u novom sadu: Podizanjem svesti i pregledima do zdravog najbitnijeg ljudskog organa! (foto)

Telegraf 29.09.2016
Prema rečima pokrajinskog sekretara za zdravstvo doc. dr Zorana Gojkovića u Srbiji 47 osoba svaki dan dobije infarkt, a nažalost 15 osoba podlegne posledicama. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran… »

Privrednici se pobunili: Kompanije neće da plaćaju članarinu Privrednoj komori (video)

Telegraf 29.09.2016
Privrednicima plaćanje članarine nije problem, ali neće protiv svoje volje da budu ničiji član, pa ni PKS-a. Bliži se dan kada će po zakonu svi privrednici morati da budu članovi Privredne komore Srbije i morati da plaćaju članarinu – 0,19… »

Pobeda večitih studenata: Vlada Srbije produžila rok za završetak studija po starom programu

Telegraf 29.09.2016
Vlada Republike Srbije usvojila je predlog izmena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju, koje se odnose na produženje roka za završetak studija. Možda su neki studenti godinama imali izgovore da su upali u “loše društvo”, pa zbog toga nisu… »

Na Kosovu traže referendum za spajanje s Albanijom

Telegraf 29.09.2016
Poslanik Skupštine Kosova iz DPK Nait Hasani tražio je od svoje stranke koja je na vlasti da radi na usvajanju zakona koji bi dao građanima pravo da odluče o svom ujedinjenju sa Albanijom. Poslanik Skupštine Kosova iz DPK Nait Hasani kaže da Kosovo… »