Izvor: Telegraf/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 29.09.2016

Srbi šampioni u korišćenju telefona: Evo zbog čega ih ne ispuštaju iz ruku 5 sati dnevno

Telegraf 29.09.2016
Ispitanici u Srbiji su pokazali visok stepen entuzijazma u pogledu digitalnih tehnologija - 89 odsto njih očekuje da će digitalne usluge igrati sve važniju ulogu u svakodnevnom životu, a 63 procenta navodi da inovacije imaju pozitivan uticaj na… »

BlackBerry odlazi u istoriju: Čuvena kompanija prestaje da proizvodi mobilne telefone

Telegraf 29.09.2016
- Verujemo da je to najbolji način za profit u poslovanju s uređajima - naveo je danas u saopštenju direktor Blekberija Džon Čen. Kanadska kompanija BlackBerry, poznata po inovativnim tehnologijama za mobilne telefone, planira da prekine proizvodnju… »

Telekom Srbija: mts i organizacija SEE ICT zajednički za ubrzanje domaćeg preduzetništva u IKT

Telegraf 29.09.2016
Kompanija Telekom Srbija pokreće sjajan programu saradnji sa neprofitnim udruženjem SEE ICT, koje već 5 godina uspešno organizuje Startap Akademiju, edukativnu platformu za preduzetničke timove u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT)… »

Teslin "zrak smrti" stvarno postoji: FBI objavio tajna dokumenta o srpskom naučniku koja će promeniti svet! (FOTO) (video)

Telegraf 29.09.2016
Teslin štićenik Blojs Ficdžerald rekao je u razgovoru sa jednim američkim državnim funkcionerom, da mu je pronalazač samo mesec dana pre svoje smrti, rekao da je te eksperimente usavršio. Američki Federalni istražni biro (FBI) objavio je… »

"Znam da možemo": Okupio više od 2.000 mladih ljudi, a u publici i prvi teniser sveta Novak Đoković!

Telegraf 29.09.2016
Najbolji mladi preduzetnici, predstavili su svoje uspehe pred prepunom salom Doma Sindikata. A evo i kako je to izgledalo. Pred prepunom salom Doma sindikata sinoć je održan najznačajniji regionalni IT događaj godine – “Znam da možemo” u… »

Nova prevara se širi internetom! Ovu vest nikako ne otvarajte! (foto)

Telegraf 29.09.2016
Samo klik je dovoljan da virus napadne vaš profil na Facebooku. Brojni korisnici Facebooka uočili su na svojim newsfeedovima vest da je Brad Pit mrtav, a u pitanju je naravno još jedna prevara koja se velikom brzinom proširila internetom i društvenim… »

Poruke na vašem IPHONE-u uopšte nisu bezbedne: Pogledajte šta policija vrlo lako može da vidi

Telegraf 29.09.2016
Prema izveštaju portala "The Intercept", problem nastaje kada korisnik unese broj telefona osobe kojoj želji da pošalje poruku. Jedan deo Apple-ove aplikacije za razmenu poruka, iMessage, nije u potpunosti osiguran od špijuniranja, pa vlasti vrlo lako… »