Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 29.09.2016

Vladin predlog: Duži rok večitim studentima

Večernje novosti 29.09.2016
Zakon o visokom obrazovanju uskoro će se naći u Skupštini, a Vlada je usvojila predlog izmena po kojima će se produžiti rok starim studentima da završe školovanje i sniziti prag za budžetske studije. PREDLOZI izmena zakona koje treba da produže… »

Vulin: Ne vidim vezu zapošljavanja i seksualne orijentacije

Večernje novosti 29.09.2016
Upitan o spekulacijama da se sve više muškaraca izjašnjava da su homoseksulaci da bi se lakše zaposlilo, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije je rekao da ne vidi kakve veze ima seksualna opredeljnost s radnim mestom… »

Noć istraživača, najbolja naučna zabava u petak u Beogradu i još 10 gradova

Večernje novosti 28.09.2016
Sedma Noć istraživača posvećena je savremenim migracijama, tokom koje će svi zainteresovani, kako su najavili organizatori od tri do 103 godine moći besplato da učestvuju u najboljoj naučnoj zabavi. BEOGRAD - Pod sloganom "Istraži, prikaži… »

Vojvođanske priče: "Glas" srpski iz velikog Bečkereka

Večernje novosti 29.09.2016
Kako je pojava štampe i časopisa obogatila život u Banatu i bila značajno sredstvo u podizanju nacionalne svesti našeg naroda. VELIKI Bečkerek (sadašnji Zrenjanin), uz Vršac, Kikindu i Pančevo, u 19. veku bio je najznačajniji duhovni centar na… »

Samo ljubavi ima dovoljno

Večernje novosti 29.09.2016
"Novosti" uz pomoć donatora pomogli šestočlanoj porodici Glušac iz Česterega, koja je pre godinu dana ostala bez hranitelja, i sada preživljava teške dane. KUĆICA na glavnom šoru u Česteregu pamti i bolje dane, ali nikada nije bila ispunjena… »

Jelena Đoković otvorila Školicu života u Kukujevcima

Večernje novosti 29.09.2016
Nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković Jelena Đoković otvorila je danas u selu Kukujevci, u opštini Šid, adaptiranu i opremljenu Školicu života, u kojoj će programe pohađati oko 50 mališana. Nacionalna direktorka Fondacije Novak… »

Nepokretnoj Anđeli i krevet težak

Večernje novosti 29.09.2016
Devojčici iz Zemuna samo bi operacija mogla da pomogne. Dr Milenko Savić iz VMA spreman je da je operiše, ali titanijumska šipka koja treba da se ugradi košta više od 2,8 miliona dinara. ANĐELA Stanišić (12), iz Zemuna, ima osmeh, vedrinu i volju… »

Nagrade niškog Lokalnog antikorupcijskog saveta: Povelja i “Večernjim novostima”

Večernje novosti 29.09.2016
“Večernje novosti” bile veoma otvorene i profesionalne za aktivnosti LAF i teme kojima se ova organizacija bavila. GODIŠNjE nagrade Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF) u Nišu pripale su penzionisanoj poreskoj službenici Čedoslavi Ristić i… »

Svetskim znanjem na tumore

Večernje novosti 29.09.2016
U KCS naši i italijanski stručnjaci uradili kompleksne operacije. Završena prva tri zahvata, najavljuje se nastavak saradnje. LEKARI Klinike za neurohirugiju Kliničkog centra Srbije i tim italijanskih stručnjaka iz Univerzitetske bolnice “Federiko… »

Putopisi: Dobro jutro Vijetname (1): Ubrzani voz za Šendžen i Hongkong

Večernje novosti 29.09.2016
Naše krajnje odredište je Vijetnam, zemlja koju poznajemo po ratu iz kog je izašla kao David, odnosno mali „Čarli“ koji je nokautirao prepotentnog američkog Golijata. Naše krajnje odredište je Vijetnam, zemlja koju poznajemo po ratu iz kog je… »