Izvor: Vesti online/Balkan arhiva vesti 29.09.2016

Ništa od HDZ-ove vlade, u Hrvatskoj novi izbori?

Vesti online 29.09.2016
Članovi pregovaračkog tima hrvatske stranke Most iznenada su prekinuli pregovore oko usklađivanja programske platforme sa HDZ-om. Pregovori su, navodno, prekinuti bez ikakvog obrazloženja s Mostove strane, prenosi "Jutarnji list". Izvor iz HDZ-a za… »

"Dodik nema veze sa referendumom, tužite Skupštinu RS"

Vesti online 29.09.2016
Predsednik Komisije za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske Siniša Karan rekao je da je sa formalno-pravnog aspekta potpuno bespredmetno da Tužilaštvo BiH uputi poziv za saslušanje predsedniku RS Miloradu Dodiku zbog održavanja… »

Bakir nastavlja da preti: Onaj ko udari na državu...

Vesti online 29.09.2016
Predsednik stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović ne odustaje od pretnji predsedniku RS Miloradu Dodiku, kome je ranije predvideo sudbinu Gadafija i Sadama, poručivši da "onaj ko udari na državu, dobiće od države odgovor". Izetbegović… »

"Udar Rusije na Crnu Goru upravo je postao još brutalniji"

Vesti online 29.09.2016
Funkcioner Putinove Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak nedavno je poslao zahtev da se u Crnoj Gori formira jedinstvena opozicija, koja će se boriti protiv sadašnje vlasti. Ovaj poziv naišao je na osudu u jednom delu crnogorske javnosti, a podgorički… »

Duraković zavapio: Dodik nišani Srebrenicu, moramo je odbraniti!

Vesti online 29.09.2016
Ćamil Duraković, aktuelni načelnik Srebrenice, jedine opštine u RS koja na poziciji prvog čoveka ima Bošnjaka, u strahu je da bi mogao da izgubi na predstojećim lokalnim izborima. Zato je on pozvao svoje sunarodnike da u što većem broju izađu u… »

Crnogorac ratovao u Ukrajini, preti mu dugogodišnja robija

Vesti online 29.09.2016
Uprava policije Crne Gore saopštila je da je podnela krivičnu prijavu protiv 26-godišnjeg Podgoričanina osumnjičenog da je učestvovao u ratnim operacijama u Ukrajini i tako počinio krivično delo "učestvovanje u stranim oružanim formacijama"… »

Vehabije spremne da ubiju Dodika?!

Vesti online 29.09.2016
Predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku ugrožen je život ukoliko ode u Tužilaštvo u Sarajevu na saslušanje zbog održavanja referenduma o Danu Republike Srpske. Naime, kako tvrde izvori lista "Alo!" iz bezbednosnih službi RS, grupa vehabija… »

Bošnjački praznik vređa Srbe

Vesti online 29.09.2016
Nakon što je uspešno održan referendum o Danu Republike Srpske, ali istovremeno i osporena njegova ustavnosti pred Ustavnim sudom BiH, predsednik RS Milorad Dodik odlučio je da istom merom uzvrati federalnim vlastima u Sarajevu. On je najavio da će… »

Lavrov poručio Štajnmajeru: Ne dižite tenzije oko Srpske!

Vesti online 29.09.2016
Šef ruske diplomatije je tokom telefonskog razgovora sa nemačkim kolegom Frank Valterom Štajnmajerom naveo da ne treba podizati tenzije oko Republike Srpske, već da bosanske strane treba podsticati na konstruktivni dijalog. Republika Srpska treba da… »

"Dodik doveo Srbiju u opasnost!"

Vesti online 29.09.2016
"Posle referenduma ništa više nije isto: pozicija Republike Srpske je oslabljena, Zapad sad ima povod da ukine RS, a i Srbija je u opasnosti", tvrdi lider SDS-a Dragan Čavić. - Doneli smo odluku da referendum bude odgovor naroda na političku odluku… »