Izvor: Vesti online/Politika arhiva vesti 29.09.2016

Nema povlačenja: Šesti protest zbog Savamale!

Vesti online 29.09.2016
Pod sloganom "Nema straha, nema predaje", u četvrtak uveče ispred Skupštine Beograda održan je šesti protest Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" zbog nelegalnog rušenja objekata u naselju Savamala. Oni su ponovo zatražili odgovornost i ostavke onih… »

"Srbija neće uvesti sankcije Srpskoj"

Vesti online 29.09.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u četvrtak da Srbija neće uvesti sakncije Republici Srpskoj zbog održavanja referenduma, istakavši i da je Srbija protiv menjanja Dejtonskog sporazuma. Dačić je na sednici skupštinskog… »

Koji političar je naredio ubistvo Đinđića?

Vesti online 29.09.2016
Liberalno demokratska partija pozvala je vlast da hitno reaguje i ispita navode iz izjave Miloša Simovića, osuđenog u postupku za ubistvo Zorana Đinđića. Simović je ponovio da je još 2011. Tužilaštvu dostavio ime političara koji je direktno… »

Mustafa: Kosovo će biti vlasnik pozivnog broja

Vesti online 29.09.2016
Premijer takozvane države Kosovo Isa Mustafa rekao je poslanicima u parlamentu da će Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU), a ne Beograd, dati Prištini međunarodni pozivni broj, javljaju prištinski mediji. - ITU ne priznaje Kosovo, ali smo mi… »

Čanak se šalio sa referendumom u Vojvodini!

Vesti online 29.09.2016
Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, komentarišući navode medija da bi i on poput Milorada Dodika u Republici Srpskoj raspisao referendum u Vojvodini, izjavio je da je spominjanje referenduma bilo samo retoričko. - Ja sam predlog… »

Beskrajna sudska agonija

Vesti online 29.09.2016
Žalba odbrane lidera građanske inicijative SDP-a Olivera Ivanovića na prvostepenu presudu podneta je još pre pet meseci, a prvo ročište na kome je trebalo da se o njoj raspravlja je odloženo. Objašnjenje je da je to učinjeno zbog zahteva odbrane… »

I Albanci traže referendum: Ujediniti Kosovo i Albaniju!

Vesti online 29.09.2016
Poslanik Skupštine Kosova iz Demokratske partije Kosova, Nait Hasani, izjavio je da Kosovo treba da koristi svoje ustavno pravo da donese zakon i organizuje referendum o ujedinjenju sa Albanijom. Čak je rekao da je odavno tražio od svoje stranke koja… »

Dodik: Biće još referenduma!

Vesti online 29.09.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je u Banjaluci da će u Srpskoj biti još referenduma i da će oni ubuduće biti organizovani elektronski, kako bi se brže i lakše mogli sprovesti. - Ovo što je uradio Bakir Izetbegović, obiće mu se… »