Regioni arhiva vesti 29.09.2016

Obeležen Svetski dan srca

RT Kragujevac 29.09.2016
Obeležavanje Dana srca bio je povod da lekari Instituta za javno zdravlje posete zaposlene u kragujevačkim obdaništima kako bi obavili preventivne preglede. Danas je to bilo u vrtiću Ciciban, a ovom akcijom želeli su da skrenu pažnju javnosti na… »

Ceo Niš uskoro pod kamerama

Blic 29.09.2016
Načelnik Policijske uprave u Nišu Ninoslav Mitić izjavio je danas da bi Niš uskoro trebalo da postane prvi grad u Srbiji i regionu, koji će stopostotno biti pokriven kamerama. - Poseban program omogućiće da kamere automatski prepoznaju izvršioce… »

Vranje otvara namenski račun za teško obolelu decu

OK radio 29.09.2016
Gradsko veće grada Vranja donelo je na svojoj 16. sednici odluku o otvaranju namenskog računa za prikupljanje sredstava za lečenje dece od najtežih bolesti, saopštila je portparol veća Zorica Jović. Na ovaj račun svoje donacije će moći da uplate… »

Policija o marihuani u Svircu

Jug press 29.09.2016
LESKOVAC-MEDVEDJA Nastavljajući aktivnosti na suzbijanju trgovine narkoticima, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su, po ovlašćenju nadležnog javnog tužioca, odredili zadržavanje S.F (1974), B.F. (1993) i S.F. (1968) iz okoline Medveđe… »

Nezadovoljstvo zbog načina akreditacija univerziteta

Beta video 29.09.2016
BEOGRAD - Predsednik Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje Muamer Zukorlić rekao je danas da je s predstavnicima pet privatnih univerziteta razgovarao o unapredjenju obrazovanja u Srbiji i da su oni izrazili nezadovoljstvo zbog načina akreditacija… »

Niš: Tužba zbog skandaloznog selfija

OK radio 29.09.2016
Korisnica prihvatilišta Gerontološkog centra u Nišu S.Đ. podnela je privatnu krivičnu tužbu za uvredu protiv psihologa Jelene Stefanović jer je na svom “Fejsbuk” profilu objavila njihovu zajedničku fotografiju uz komentar “U međuvremenu, u… »

Održana prezentacija „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi“

Ritam grada Kg 29.09.2016
U susret primeni Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, koji stupa na snagu 1. decembra, u Kragujevcu je organizovana prezentacija zajedničkog projekta Saveta Evrope i Evropske unije „Upravljanje ljudskim… »

Vojska otvara vrata za civile u petak

Jugmedia 29.09.2016
VRANJE- U kasarni „1. pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju u petak, 30. septembra, biće organizovan „Otvoreni dan“ u cilju druženja vojnika i civila. Ovo je jedinstvena prilika da se osim druženja, Vranjanci upoznaju sa opremom i… »

Obeležavanje Svetskog dana starih

RT Kragujevac 29.09.2016
Svetski dan starijih osoba, 1. oktobar, biće obeležen i u Kragujevcu. Akcije koje promovišu borbu protiv predrasuda prema starijim građanima biće nastavljene i tokom naredne nedelje. Brojne manifestacije organizuju se u partnerstvu Gerontološkog… »

Maratonci na pobedničkom postolju

OK radio 29.09.2016
Na dvadesetom Crnovrškom polumaratonu, održanom u Boru, učestvovala su trojica maratonaca iz Vranja i to Ivan Stanković, Ninoslav Kostić i Dejan Katančević. U plasmanu po starosnoj kategoriji od 40 do 44 godina, Ivan Stanković je bio prvi, a… »