Vojvodina arhiva vesti 29.09.2016

Mirović sa ambasadorom Mađarske o saradnji

Beta 29.09.2016
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ambasador Madjarske u Srbiji Atila Pinter danas su u Novom Sadu ocenili da su odnosi Srbije i Madjarske "najbolji u poslednjih deset godina" i dodali da je to rezultat velikog zalaganja i zajedničkog rada dve… »

Puna podrška kandidaturi za evropsku prestonicu kulture

Dnevnik 29.09.2016
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević posetio je juče Novi Sad i u Gradskoj kući s domaćinom, gradonačelnikom Milošem Vučevićem. i njegovim saradnicima, razgovarao o kandidaturi Novog Sada za evropsku prestonicu kulture 2021… »

Usvojen rebalans gradskog budžeta

Subotica.com 29.09.2016
Na današnjoj, četvrtoj sednici Skupštine grada usvojen je rebalans gradskog budžeta, koji je sada veći za 632 miliona i iznosi oko 6.3 milijarde dinara. Kako je rečeno na zasedanju, rebalans je bio neophodan prvenstveno zbog okončanja Odluke o… »

Tura trofeja u Novom Sadu: Ovakve manifestacije promovišu prave vrednosti (foto)

Srbija danas 29.09.2016
Tura trofeja boravi u Srbiji do 2. oktobra. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednica Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija Čila Ihas i fudbalska legenda Stevan Dika Stojanović na svečanoj ceremoniji u Gradskoj kući u Novom Sadu… »

Sahranjivanje opet uzburkalo skupštinu

Subotica.com 29.09.2016
Posle više od sat vremena rasprave, odbornici Skupštine grada usvojili su Izmenu odluke o sahranjivanju i grobljima, ali njome ništa puno neće biti promeniti u odnosu na odluku iz marta. Kao i do sada, pripremu i opremu pokojnika građani će moći da… »

Isključenja struje za petak, 30. oktobar

Moj Novi Sad 29.09.2016
Zbog planiranih radova na električnoj mreži, "Elektrovojvodina" će sutra isključivati potrošače u Novom Sadu, Petrovaradinu, Veterniku, Rumenki, Šakotincu i Rakovcu. Novi Sad: Servis "Stojanov", Servis Opel, "Dallas company", od 7:30 do 14:30… »

SU: Oštećen spomenik Svetom trojstvu

RTV 29.09.2016
SUBOTICA - Spomenik Svetom trojstvu u Subotici oštećen je i sa njega je ukraden pozlaćeni krst, a jednoj od skulptura anđela polomljena je ruka, javili su večeras lokalni mediji. To je drugi put u poslednje dve sedmice da je spomenik na meti… »

Osvetljenim biciklom na Noć istraživača

RTV 29.09.2016
NOVI SAD - U Novom Sadu će u petak 30. septembra biti održana septembarska grupna biciklistička vožnja "Kritična masa". Vožnja kreće iz Limanskog parka u 17 časova. Ovog meseca bicikliste i biciklistkinje očekuje druženje sa predstavnicima… »

Vandali oštetili spomenik "Sveto trojstvo" u centru Subotice: Ukrali pozlaćeni krst i pero i polomili anđela vere

Blic 29.09.2016
Restaurirani spomenik "Sveto trojstvo" u centru Subotice, koji simbolizuje zajedništvo svih građana, vandali su oštetili i sa njega ukrali nekoliko delova. Spomenik, star 200 godina, je u maju svečano otkriven na njegovoj prvobitnoj lokaciji kod Plave… »

Novosađanin uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja

Moj Novi Sad 29.09.2016
Policija je podnela krivičnu prijavu protiv Novosađanina (38), vlasnika građevinske firme koji je prodajući stanove prevario 40 ljudi. Kako "Blic prenosi, on je mimo zakona zaradio više od 292 miliona dinara, a novac nije prošao kroz dokumentaciju… »