Vojvodina arhiva vesti 29.09.2016

Mirović primio ambasadora Mađarske Atilu Pintera

Blic 29.09.2016
Igor Mirović predsednik Pokrajinske vlade i Atila Pinter ambasador Mađarske u Srbiji, u današnjem razgovoru u Pokrajinskoj vladi, konstatovali su da su odnosi Srbije i Mađarske najbolji u poslednjih deset godina. Tokom susreta u Novom Sadu posebna… »

Ministar kulture u vojvodini: Pružio podršku da se Novi Sad kandiduje za Evropsku prestonicu kulture

Telegraf 29.09.2016
Ministar Vladan Vukosavljević rekao je da je optimista i da se nada pozitivnom ishodu vezanom za kandidaturu Novog Sada. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića u Gradskoj kući a teme… »

SU: Skupština usvojila rebalans budžeta

RTV 29.09.2016
SUBOTICA - Subotička Skupština usvojila je rebalans gradskog budžeta, po kojem će u gradskoj kasi ove godine biti za oko 630 miliona dinara više, ukupno 6,3 milijardi dinara. Rebalansom budžeta obezbeđena su sredstava za režijske troškove i… »

FOTO: Pehar Lige šampiona stigao na Trg Slobode

Moj Novi Sad 29.09.2016
U okviru ture trofeja UEFA Lige šampiona, pobednički pehar po drugi put je došao u Novi Sad. Popularni "ušati trofej" izložen je danas na Trgu slobode, na specijalno dizajniranom kamionu. Više desetina Novosađana, uglavnom pripadnika "jačeg pola"… »

Sahranjivanje opet uzburkalo skupštinu

Subotica.com 29.09.2016
Posle više od sat vremena rasprave, odbornici Skupštine grada usvojili su Izmenu odluke o sahranjivanju i grobljima, ali njome ništa puno neće biti promeniti u odnosu na odluku iz marta. Kao i do sada, pripremu i opremu pokojnika građani će moći da… »

Isključenja struje za petak, 30. septembar

Radio 021 29.09.2016
Deo Novog Sada, Rumenke, Petrovaradina, Veternika, naselja Bukovački do, Rumenke, Šakotinaca i Rakovca u petak, 30. septembra neće imati struje. NOVI SAD Servis "Stojanov", servis Opel, Dallas company, od 7:30 do 14:30 časova Hilandarska 5-9, od 9 do… »

SU: Oštećen spomenik Svetom trojstvu

RTV 29.09.2016
SUBOTICA - Spomenik Svetom trojstvu u Subotici oštećen je i sa njega je ukraden pozlaćeni krst, a jednoj od skulptura anđela polomljena je ruka, javili su večeras lokalni mediji. To je drugi put u poslednje dve sedmice da je spomenik na meti… »

Osvetljenim biciklom na Noć istraživača

RTV 29.09.2016
NOVI SAD - U Novom Sadu će u petak 30. septembra biti održana septembarska grupna biciklistička vožnja "Kritična masa". Vožnja kreće iz Limanskog parka u 17 časova. Ovog meseca bicikliste i biciklistkinje očekuje druženje sa predstavnicima… »

Vandali oštetili spomenik "Sveto trojstvo" u centru Subotice: Ukrali pozlaćeni krst i pero i polomili anđela vere

Blic 29.09.2016
Restaurirani spomenik "Sveto trojstvo" u centru Subotice, koji simbolizuje zajedništvo svih građana, vandali su oštetili i sa njega ukrali nekoliko delova. Spomenik, star 200 godina, je u maju svečano otkriven na njegovoj prvobitnoj lokaciji kod Plave… »

Novosađanin uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja

Moj Novi Sad 29.09.2016
Policija je podnela krivičnu prijavu protiv Novosađanina (38), vlasnika građevinske firme koji je prodajući stanove prevario 40 ljudi. Kako "Blic prenosi, on je mimo zakona zaradio više od 292 miliona dinara, a novac nije prošao kroz dokumentaciju… »