Izvor: EurActiv arhiva vesti 30.09.2016

Održan novi protest zbog Savamale, tužilaštvo dostavilo informacije

EurActiv 30.09.2016
U slučaju rušenja objekata u beogradskoj četvrti Savamala novu polemiku je izazvalo pitanje dostupnosti informacija o postupku koji vodi Više tužilašto u Beogradu. To tužilašto prvobitno nije dostavilo, na zahtev Inicijative Ne da(vi)mo Beograd… »

Novac iz CAP koriste kraljica, vojvode, saudijski princ

EurActiv 30.09.2016
Svako peto gazdinstvo od 100 najvećih korisnika subvencija iz Zajedničke poljoprivredne politike (CAP) EU u Velikoj Britaniji u vlasništvu je ili njime upravlja neka aristokratska porodica, ukazuju iz Grinpisa. Stotine hiljada funti iz CAP dobili su… »

Referendum u Mađarskoj - migrantska politika EU na probi

EurActiv 30.09.2016
Mađari će se 2. oktobra na referendumu izjašnjavati o evropskom sistemu prebacivanja migranata. Prema istraživanju javnog mnjenja većina podržava stav premijera Viktora Orbana koji se protivi prihvatu migranata, mada nije izvesno da će izaći… »

EU ubrzava ratifikaciju klimatskog sporazuma

EurActiv 30.09.2016
Članice EU dogovorile su se 30. septembra da ubrzaju ratifikaciju Pariskog sporazuma o borbi protiv klimatskih promena i globalnog zagrevanja. Ministri za životnu sredinu EU saglasili su se da sporazum bude ratifikovan na nivou EU, a da ga članice, ako… »

Posledice slučaja Epl na Srbiju

EurActiv 30.09.2016
Odluka Evropske komisije o povraćaju nedozvoljene državne pomoći od 13 milijardi evra koju je Republika Irska odobrila kompaniji Epl (Apple) je do sada najveći iznos ikada potraživan sličnim odlukama. Ovakva odluka ne predstavlja presedan, jer su… »