Izvor: N1 Info arhiva vesti 30.09.2016

Uhapšeni migranti koji su pobegli sa aerodroma

N1 Info 30.09.2016
Policija je uhapsila dvojicu migranata koji su juče pobegli iz prostorije za privremeni boravak zadržanih osoba na aerodromu. Kako je navedeno u saopštenju policije, uhapšeni su državljani Tunisa M.L. i A.H. Njima je doređen pritvor zbog… »

Šabić dobio obaveštenje Tužilaštva o Savamali

N1 Info 30.09.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je da je dobio obaveštenje od Višeg javnog tužilaštva da je Inicijativi "Ne da(vi)mo Beograd" dostavilo informacije o broju predmeta i imenu tužioca… »

Vučić: Nije protest zbog tri barake, nego zbog mene

N1 Info 30.09.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da se pokazalo da je bio u pravu kada je tvrdio da protest Inicijative "Ne (da)vimo Beograd" nije organizovan zbog, kako se izrazio, rušenja "tri nelegalne barake" u beogradskoj Savamali, nego da je od… »

Koliko su izvesne sankcije protiv Srbije zbog Srbijagasa

N1 Info 30.09.2016
Koliko su izvesne kaznene mere protiv Srbije zbog nepoštovanja ugovora sa Energetskom zajednicom? Iz Sekretarijata organizacije nedvosmislena poruka - prekršajni postupak traje jer u Srbiji već četiri godine nije rešen problem Srbijagasa, odnosno… »

Ustavni sud BiH ukinuo odredbu o Danu RS

N1 Info 30.09.2016
Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini i dalje su u senci postreferendusmkih dešavanja. Ustavni sud BiH doneo je još jednu odluku o 9. januraru kao Danu Republike Srpske. Današnjom odlukom ukinuta je sporna odredba zakona o praznicima Republike Srpske… »

Vulin odbio sastanak sa ombudsmanom, Ministarstvo demantuje

N1 Info 30.09.2016
Zaštitnik građana Saša Janković saopštio je da je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin "zbog navodne nenadležnosti" odbio njegov zahtev za sastanak povodom najavljenog ukidanja povraćaja poreza na dodatu… »

Advokati Milorada Dodika traže odlaganje saslušanja

N1 Info 30.09.2016
Advokatski tim Milorada Dodika od Tužilaštva BiH zatražio je da se odloži saslušanje predsednika RS, na koje je pozvan zbog organizovanja referenduma o Danu Republike, prenose "Nezavisne novine" iz Banjaluke. Advokat Goran Bubić kazao je da je… »

Miroslava Milenović razmišlja o kandidaturi za predsednicu

N1 Info 30.09.2016
Ekskluzivno za N1, Miroslava Milenović, članica Saveta za borbu protiv korupcije, kaže da razmišlja o kandidaturi. Sa druge strane, ministarka Zorana Mihajlović čijim se imenom u predsedničkoj trci odavno spekuliše kaže da pol neće biti… »

Podignuta optužnica zbog petostrukog ubistva u Žitištu

N1 Info 30.09.2016
Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu podiglo je optužnicu protiv Siniše Zlatića (38) iz Žitišta koji je u lokalnom kafiću ubio pet osoba i ranio 22 ljudi iz vatrenog oružja, saopštio je danas zenjaninski Viši sud. U optužnici je predloženo da… »

Stariji Novosađanin udario policajce pesnicom i nogom

N1 Info 30.09.2016
Stariji Novosađanin uhapšen je jer je fizički napao policajce, saopštila je danas policija u tom gradu.U saopštenju se navodi da je D.K. (67) osumnjičen za nasilničko ponašanje i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Prilikom… »