Izvor: Politika arhiva vesti 30.09.2016

Zvezda nagovestila dobru sezonu

Politika 30.09.2016
Prvo kolo ABA lige: Crvena zvezda mts – MZT 91:69 (27:20, 22:10, 20:16, 22:23). – Radonjić: Odigrali smo odgovorno, posebno u odbrani. Crvena zvezda je s lakoćom savladala makedonski MZT u prvom kolu ABA lige, igranom u dvorani „Aleksandar… »

Tomislav Nikolić na oproštaju od iskrenog prijatelja srpskog naroda

Politika 30.09.2016
Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić prisustvovao je državnoj sahrani bivšeg predsednika Izraela Šimona Peresa u Jerusalimu. Predsednik Nikolić je, kako se kaže u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika republike… »

Uhapšeni migranti koji su pobegli sa aerodroma

Politika 30.09.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su i uhapsili dvojicu migranata koji su pobegli iz prostorije za privremeni boravak zadržanih osoba na aerodromu „Nikola Tesla” u Beogradu. Migranti su juče pobegli iz te prostorije. Uhapšeni… »

Tipsarević u prvom ATP polufinalu posle povratka na teren

Politika 30.09.2016
ŠENŽEN – Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u prvo ATP polufinale posle oporavka od povrede, pošto je danas u četvrtfinalu turnira u kineskom Šenženu savladao Malika Žazirija iz Tunisa 6:6 (8:6, 6:2). U prvom setu Žaziri je imao set… »

Dogovor o telekomunikacijama uslov za otvaranje novih pregovaračkih poglavlja

Politika 30.09.2016
Izostanak napretka u dijalogu Beograda i Prištine može uticati na privremenu stagnaciju celokupnog procesa pristupnih pregovora Srbije i EU. U diplomatskim krugovima u Briselu uveliko se pominje nastojanje Slovačke, kao predsedavajuće Savetu Evropske… »

Dačić: Poljska može da bude primer za Srbiju

Politika 30.09.2016
Ne prihvatamo da se na silu ljudi dovoze u Poljsku, rekao je Vitold Vaščikovski, šef poljske diplomatije. Poljska se zalaže za što brže članstvo Srbije u Evropskoj uniji, imamo mnogo iskustva i želimo da vam pomognemo, poručio je ministar… »

Dačić: Referenduma u Vojvodini ne može biti

Politika 30.09.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da referenduma u Vojvodini ne može biti jer o tome treba da se donese odluka, a oni koji to predlažu nemaju većinu da donesu odluku ni na nivou mesne zajednice ili kućnog saveta. Govoreći o… »

Sukob Energetske zajednice i „Srbijagasa”

Politika 30.09.2016
Vlada ima dve nedelje da reši pitanje razdvajanja transporta i distribucije u „Srbijagasu”, u suprotnom ostaje bez novca iz EU fondova. Ministarski savet Energetske zajednice zemalja Jugoistočne Evrope razmatraće 14. oktobra u Sarajevu uvođenje… »

Vreme za predah u Đokovićevom maratonu

Politika 30.09.2016
Najbolji teniser sveta rekao Beograđanima da ga je umorila potera za istorijskim ciljevima. – „Prvo mesto i titule više nisu prioritet, želim da uživam na terenu”. – Šta posle šestogodišnje nadmoći. Otvoreni trening u Beogradu bio je… »

Vulin odbio da primi Sašu Jankovića; Ministarstvo: Netačni navodi, nismo nadležni

Politika 30.09.2016
Zaštitnik građana saopštio je danas da je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin odbio zahtev Zaštitnika građana za sastanak povodom najavljenog ukidanja povraćaja poreza na dodatu vrednost (PDV) za kupovinu… »