Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 30.09.2016

Kragujevac bezbedan grad

RT Kragujevac 30.09.2016
Tokom ove godine u Kragujevcu nije bilo većeg narušavanja javnog reda i mira, a nije bilo ni težih krivičnih dela iz oblasti krvnih delikata, što jasno govori da je Kragujevac bezbedan grad, kazao je novi načelnik Policijske uprave, Momčilo… »

Zabrana prkiranja zbog polumaratona

RT Kragujevac 30.09.2016
Zbog manifestacije "Četvrti kragujevački polumaraton", u nedelju, 2. oktobra, od 7 do 13 časova i 30 minuta zabranjeno je parkiranje u ulici Kralja Petra I, deo od "Krsta" do Višnjićeve ulice i u ulici Save Kovačevića, od dr Zorana Đinđića do… »

GV: Dugovanja opterećuju poslovanje

RT Kragujevac 30.09.2016
Situacija u gradskim javno-komunalnim preduzećima je relativno stabilna, ali je neophodno raditi na rešavanju problema višemilionskih dugovanja iz prethodnog perioda. To je, između ostalog, zaključeno na današnjoj sednici Gradskog veća, na kojoj su… »

Izložba radova osoba sa autizmom

RT Kragujevac 30.09.2016
Kragujevačko Udruženje za pomoć osobama sa autizmom i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom organizuju sutra, u Pešačkoj zoni, prodajnu izložbu radova osoba sa ovim poremećajem. Predmeti su nastali u kreativnoj radionici "Hajde da svet… »

Svečani prijem brucoša

RT Kragujevac 30.09.2016
Svečani prijem nove generacije studenata Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu organizovan je danas u Sali amfiteatra "Dr Ilija Rosić". Ove godine 440 novih studenata počinje akademsko školovanje na dva akreditovana studijska programa sa porukom, da iako… »

Podrška osobama sa autizmom

RT Kragujevac 30.09.2016
Koji su problemi odraslih osoba sa autizmom tema je tribine koju je organizovalo kragujevačko Udruženje za pomoć osobama sa autizmom, povodom obeležavanja Evropskog dana osoba sa ovim razvojnim poremećajem. Kako se povećava broj obolelih od autizma… »

Češka kultura u Kragujevcu

RT Kragujevac 30.09.2016
Društvo srpsko-češkog prijateljstva "Česi Šumadije", organizovalo je još jedan program u okviru manifestacije "Dani Češke u Kragujevcu". Ovoga puta tema su bile muzika i književnost. Publika se tim povodom okupila u galeriji Narodne biblioteke… »

Kragujevački planinari najbolji u Srbiji

RT Kragujevac 30.09.2016
U okviru planinarske manifestacije "Dani čistih planina", u organizaciji PD "Pobeda" iz Beograda, na prostoru Rajca i Ravne Gore, održano je i 6. kolo Treking lige Srbije, na kojem je ekipa iz Kragujevca, uz overu prvog mesta, osvojila i pehar za… »