Izvor: RTS arhiva vesti 30.09.2016

Uhapšeni matičari zbog primanja mita

RTS 30.09.2016
Beogradska policija uhapsila je pet osoba, među kojima i dva matičara, zbog sumnje na davanje i primanje mita, saopštio je MUP. Kako se navodi, uhapšeni su odgovorno lice Matične službe u opštini Obrenovac A. D. (55) i odgovorno lice Matične… »

Nikolić: Peres zaslužan što Izrael nije priznao Kosovo

RTS 30.09.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da zahvaljujući Šimonu Peresu Izrael nije priznao jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije. Tomislav Nikolić, koji je u Jerusalimu prisustvovao državnoj sahrani Šimona Peresa, bivšeg predsednika… »

Šabić: Stiglo obaveštenje Tužilaštva o Savamali

RTS 30.09.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je da je dobio obaveštenje od Višeg javnog tužilaštva da je Inicijativi "Ne da(vi)mo Beograd" dostavilo informacije o broju predmeta i imenu tužioca… »

Đurić: Nismo pristali na "telekomunikacione enklave" za Srbe

RTS 30.09.2016
Ni posle pet dana razgovora u Briselu, delegacije Beograda i Prištine nisu postigle dogovor o telekomunikacijama. Nismo dozvolili da naša kompanija i naš narod na KiM budu stavljeni u nekakvu vrstu "telekomunikacionih enklava", u kojima ne bi bilo ni… »

Vučić: Nije protest zbog tri barake, nego zbog mene

RTS 30.09.2016
Samo odgovorna i ozbiljna politika u regionu donosi boljitak za sve građane, rekao je premijer Srbije. Kaže da je od početka protesta Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" jasno da oni ne protestuju zbog rušenja tri barake, već zbog rušenja njega… »

Dačić: Referenduma u Vojvodini ne može da bude

RTS 30.09.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da o referendumu u Vojvodini treba da se donese odluka i da oni koji to predlažu nemaju većinu da donesu odluku ni na nivou mesne zajednice ili kućnog saveta. Kaže i da Srbija ne može da trpi… »

Iskustvo Poljske pomaže Srbiji na putu ka EU

RTS 30.09.2016
Poljska podržava ambiciju Srbije da što pre postane članica EU, a na tom putu joj može pomoći svojim iskustvima kako bi što lakše prevazišla eventualne probleme, rečeno je posle sastanka ministara spoljnih poslova Srbije i Poljske, Ivice Dačića… »

Kopač: Srbiji prete sankcije zbog "Srbijagasa"

RTS 30.09.2016
Ministarski savet Energetske zajednice zemalja Jugoistočne Evrope će 14. otkbra u Sarajevu razmatrati uvođenje sankcija za Srbiju zbog upornog odbijanja "Srbijagasa" da razdvoji delatnosti i omogući konkurenciju na tržištu gasa u Srbiji, upozorava… »

BiH, sud poništio odredbu Zakona o praznicima RS

RTS 30.09.2016
Ustavni sud Bosne i Hercegovine je doneo rešenje kojim je utvrđeno da Narodna skupština RS do danas nije sprovela sudsku odluku od novembra prošle godine, kada je odlučeno da obeležvanje 9. januara kao Dana RS nije u skladu sa Ustavom jer… »

Ministarstvo rada odgovara Zaštitniku građana

RTS 30.09.2016
Ministarstvo rada je saopštilo da nije tačan navod Zaštitnika građana Saše Jankovića da je ministar Aleksandar Vulin odbio sastanak sa njim, već je u aktu koji je Zaštitniku uputilo Ministarstvo njemu ukazano na organ državne uprave koji je… »