Izvor: Telegraf arhiva vesti 30.09.2016

Vučić o slučaju Savamala: Nije reč o rušenju tri barake, već o rušenju mene

Telegraf 30.09.2016
Mi ćemo da gradimo, oni neka ruše, samo neka kažu šta je pravi razlog demonstracija - prokomentarisao je premijer proteste inicijative (Ne)davimo Beograd. Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je od početka protesta inicijative Ne (da)vimo… »

Ustavni sud poništio odredbu Zakona o praznicima RS

Telegraf 30.09.2016
Mediji u BiH su preneli da zaključi Ustavnog suda BiH sada daju konreketo uporište Tužilaštvu BiH za krivično gonjenje osoba za koje se utvrdi da su odgovorne za nesprovođenje obavezujućih sudskih odluka. Ustavni sud Bosne i Hercegovine doneo je… »

Dodik traži odlaganje saslušanja u Tužilaštvu BiH

Telegraf 30.09.2016
- Ovo što je uradio Bakir Izetbegović, će mu se obiti kao bumerang o glavu - poručio je Dodik. Advokatski tim Milorada Dodika od Tužilaštva BiH zatražio je da se odloži saslušanje predsednika RS, na koje je pozvan zbog organizovanja referenduma o… »

Podignuta optužnica protiv monstruma iz žitišta: Tužilaštvo okončalo istragu protiv Siniše Zlatića!

Telegraf 30.09.2016
U podignutoj optužnici predloženo je da se okrivljenom Siniši Zlatiću produži pritvor. Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu okončalo je istragu i podiglo optužnicu pred Višim sudom u Zrenjaninu protiv Siniše Zlatića zbog krivičnog dela teško… »

Dodik: RS nije pretnja miru i nikoga ne ugrožava

Telegraf 30.09.2016
Dodik je povodom apela, koji je uputio ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u telefonskom razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Nemačke Frank Valterom Štajnmajerom da ne treba dizati tenzije u vezi sa Republikom Srpskom. Predsednik Milorad… »

Ubistva, silovanja, pljačke: MUP Republike Srpske podneo izveštaj protiv Nasera Orića!

Telegraf 30.09.2016
Ministar Lukač je rekao da na tom predmetu sada treba da radi Tužilaštvo. Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas da je Centar javne bezbednosti Bijeljina podneo izveštaj Okružnom tužilaštvu, protiv Nasera Orića… »

Užas na Ibarskoj magistrali: Stravičan sudar kamiona i automobila, ima povređenih!

Telegraf 30.09.2016
U saobraćajnoj nesreći učestvovali su kamion i putničko vozilo. Teška saobraćajna nesreća u kojoj je najmanje jedna osoba povređena dogodila se na Ibarskoj magistrali pre skretanja za Rušanj oko 11.50 sati. Najmanje jedna osoba je povređena i… »

CIPRAS upozorio: Opasno Erdoganovo preispitavanje sporazuma!

Telegraf 30.09.2016
Erdogan je juče postavio pitanje smisla Sporazuma iz Lozane, mirovnim ugovorom iz 1923. godine kojim se regulišu današnje granice između Grčke i Turske. Grčki premijer Aleksis Cipras ocenio je danas da je izjava turskog predsednika Tajipa Redžepa… »

AMSS u Saradnji sa JKP "Parking Servisom", sproveo akciju dodele bicikala i kaciga za bicikliste u cilju bolje bezbednosti…

Telegraf 30.09.2016
AMSS u saradnji sa JKP "Parking servisom" sproveo je sjajnu akciju u cilju razvijanja svesti o bezbednosti saobraćaja kod socijalno ugroženih kategorija društva. Auto-moto savez Srbije u saradnji sa JKP “Parking servisom”, a uz podršku… »

Ambasadorka Izraela: Ne menjamo stav - ne priznajemo nezavisnost Kosova!

Telegraf 30.09.2016
- Pokušavamo da odredimo koje su to najbolje oblasti za istraživanje i saradnju - inovacije, razmena znanja, poljoprivreda i tehnologija - rekla je Fišer Kam. Novoizabrana ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam poručila je da Izrael nije… »