Izvor: Večernje novosti arhiva vesti 30.09.2016

Uhapšen osumnjičeni za silovanja i pljačke

Večernje novosti 30.09.2016
Beogradska policija uhapsila je M.D. (37), osumnjičenog za više silovanja i pljački. BEOGRAD - Beogradska policija uhapsila je M.D. (37), osumnjičenog za više silovanja i pljački, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. Osumnjičeni… »

Sahrana Šimona Peresa Obama: Peres nam je pokazao pravdu i nadu; Klinton: Bio je najveći sanjar Izraela

Večernje novosti 30.09.2016
Izraelci i zvaničnici iz celog sveta okupili su se danas u Jerusalimu na sahrani bivšeg izraelskog predsednika. JERUSALIM - Izraelci i zvaničnici iz celog sveta okupili su se danas u Jerusalimu na sahrani bivšeg izraelskog predsednika Šimona Peresa… »

Tipsarević u polufinalu Šenžena

Večernje novosti 30.09.2016
Srpski teniser plasirao se među najbolja četiri igrača na turniru u Kini, pošto je u dva seta pobedio Tunižanina Maleka Jazirija, 7:6, 6:2. Za finale sa Gaskeom. Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u polufinale turnira u kineskom gradu… »

Šabić: Stiglo obaveštenje Tužilaštva o Savamali

Večernje novosti 30.09.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je danas da je dobio obaveštenje od Tužilaštva da je Inicijativi "Ne da(vi)mo Beograd" dostavilo informacije o Savamali. Poverenik za informacije od… »

Đurić: Nema dogovora jer Priština hoće srpsku imovinu; Tahiri: Sve je imovina Kosova

Večernje novosti 30.09.2016
Delegacije Beograda i Prištine nisu postigle dogovor o telekomunikacijama jer srpska strana nije prihvatila da imovina srpskog sistema telekomunikacija bude "predstavljena kao svojina Pošte i Telekoma Kosova" BRISEL - Delegacije Beograda i Prištine… »

Vučić: Nije protest zbog tri barake nego zbog mene

Večernje novosti 30.09.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da se pokazalo da je bio u pravu kada je tvrdio da protest Inicijative "Ne (da)vimo Beograd" nije organizovan zbog rušenja u beogradskoj četvrti Savamala, nego je usmeren protiv njega. Premijer Srbije… »

Igokea zbog klubova sa Kosova odustala od Evropa kupa

Večernje novosti 30.09.2016
Klubovi sa Kosova učestvuju u Evropa kupu i mi zaista ne želimo da dođemo u situaciju da igramo protiv takvog kluba, kaže generalni menadžer Igokee Igor Dodik. Košarkaški klub Igokea, nakon eliminacije iz kvalifkacija za plasman u grupnu fazu Lige… »

Vučić sa ministrom spoljnih poslova Poljske Vaščikovski: Evropa čeka Srbiju

Večernje novosti 30.09.2016
Aleksandar Vučić i Vitoldom Vaščikovski su razgovarali o bilateralnoj saradnji, jačanju ekonomske saradnje, evropskom putu Srbije i migrantskoj krize. BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom spoljnih… »

Sivić saopštio spisak igrača za utakmice sa Irskom i Slovenijom: Moramo da živimo s imperativom moranja

Večernje novosti 30.09.2016
Formirali smo grupu momaka koja to može da iznese, mislim da smo kvalitetnija ekipa od Irske, ali to treba pokazati na terenu - kaže selektor "orlića" Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je da je njegova ekipa… »

Ustavni sud ukida odredbu Zakona o praznicima, koja se odnosi na proslavu Dana RS; Dodik: Odluka isforsirana

Večernje novosti 30.09.2016
Ustavni sud BiH je zaključio da Narodna skupština Republike Srpske nije sprovela raniju odluku ovog Suda o Danu republike, ističući da odredba Zakona o praznicima RS, koja se odnosi na proslavu dana RS 9. januara, prestaje da važi dan nakon što bude… »