Nauka & Tehnologija arhiva vesti 30.09.2016

Kraj misije - "Rozeta" sletela na kometu i prestala da radi

N1 Info 30.09.2016
Sonda Rozeta spustila se na ledenu površnu komete koju je pratila više od deset godina. Naučnici Evropske svemirske agencije (ESA) su Rozeti kasno sinoć zadali poslednju komandu u misiji sa zadacima, da obavi poslednja merenja, čime se završava njen… »

Uskoro detalji o filmu po igri Portal

Benchmark 30.09.2016
Početkom godine potvrđeno je da se radi na filmu baziranom na igri Portal. Osim ove potvrde ništa više se nije znalo o projektu, ali je dobra vest da ćemo uskoro saznati više detalja o svemu zahvaljujući režiseru filma J.J. Abramsu koji je obećao… »

Honor na Balkan Tube Festivalu

B92 30.09.2016
U okviru Balkan Tube Festivala koji će biti održan u Sava Centru 1. i 2. oktobra, brend Honor prirediće svim posetiocima poseban doživljaj, ali i ekskluzivno predstaviti dugo očekivani Honor 8. U toku Balkan Tube festivala na Gigatron štandu svi… »

iPhone 7 i iPhone 7 Plus stižu u Srbiju

B92 30.09.2016
Korisnici Telenor, VIP i MTS mreža moći će od 7. oktobra da rezervišu iPhone 7 i iPhone 7 Plus uređaje. Njih će biti moguće nabaviti i putem online prodavnice iStyle. Oni koji žele da imaju nove Apple pametne telefone, moći će da ih rezervišu… »

Novi iPhone modeli dostupni za rezervaciju u Vipu od 7. oktobra

Sandžak haber 30.09.2016
Iz kompanije Vip mobile stiže informacija o dostupnosti novih iPhone 7 telefona, nedavno predstavljenih na globalnom nivou. Novi iPhone 7 i iPhone 7 Plus, najbolji iPhone modeli do sada sa unapređenom kamerom i baterijom, koji su otporni na vodu i… »

Bacio iPhone7 s najviše zgrade na svetu

N1 Info 30.09.2016
Razbijanje, stavljanje u vodu, gaženje automobilom, spaljivanje... šta sve nisu pokušali da urade ljudi širom sveta da bi testirali izdržljivost novih telefona. Najnovija ludost stiže iz Dubaija, a glavni akter je ukrajinski vloger 'Tech Rax" koji… »

REVIEW: NBA 2K17

B92 30.09.2016
Kada se igra izdaje u nekom šablonizovanom vremenskom periodu koji (uglavnom) iznosi godinu dana – uvek se nameće pitanje, koliko može da se odlepi i razlikuje od prethodnika – bilo po pitanju kvaliteta grafike, samog izvođenja ili nekih… »

FIFA 17 promocija u Srbiji (foto, video)

Mondo 30.09.2016
Kad je o digitalnom fudbalu reč FIFA je nezaobilazna, a novo izdanje, FIFA 17, na vrhunski način puštena je u prodaju i kod nas! Jedna od najpopularnijih video igara na svetu - FIFA 17 - zvanično je puštena u prodaju i u Srbiji, a posetiocima… »

Otkrijte šta sve Facebook zna o vama

B92 30.09.2016
Ogromna količina podataka koje Facebook prikuplja o svakom od nas otkrivena je malom ekstenzijom na Chrome pregledaču. Sajtkoristi ogromnu količinu podataka o korisnicima kako bi oglašivačima ponudio informacije za što bolje targetiranje… »

To je taj čuveni Čarobni grad (video)

Mondo 30.09.2016
Luksuzni hoteli, prelepe plaže i naravno mafija... Otkrijte jednu potpuno drugu stranu života u luksuznom hotelu „Miramar“ u Majamiju, u seriji „Čarobni grad“ koja je dostupna u Pickboxu na mts TV. mts i Pickbox donose nezaboravno televizijsko… »