Arhiva vesti 03.10.2016

"Amerika ništa nije postigla u Siriji, pa im sad Rusija kriva"

Vesti online 03.10.2016
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije izrazilo je žaljenje zbog odluke Vašingtona da obustavi razgovore sa Moskvom o primirju u Siriji, ocenivši da SAD pokušavaju da odgovornost za neuspeh i nepoštovanje sporazuma o Siriji prebace na Rusiju, javlja… »

Sijarto: Odnosi Srbije i Mađarske došli u fazu istorijskog pomirenja

Novi magazin 03.10.2016
Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je danas da Budimpešta zahteva da se bez odlaganja otvore četiri nova poglavlja u pregovorima EU sa Srbijom koja je, kako je ocenio, pripremljena za ulazak u Evropsku uniju (EU), i naglasio da je… »

Aleksić: Nisam pokušao da ubijem Šukovića!

Alo 03.10.2016
Državljaninu Srbije, bivšem kontraobaveštajcu Vojske Jugoslavije pukovniku Radovanu Aleksiću, uhapšenom pod sumnjom da je pre tri meseca pokušao da ubije policijskog inspektora Predraga Šukovica, tužilac je danas odredio pritvor do 72 sata… »

Ministarstvo utvrđuje okolnosti u kojima je stradao radnik kod Bujanovca

RTS 03.10.2016
S. M. iz Grocke poginuo je na železničkoj stanici u mestu Ristovac kod Bujanovca, kada ga je zatrpao kamen prilikom istovara iz kontejnera kamiona, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Ministarstvo apeluje na… »

Aleksić negirao krivicu, pritvor do 72 sata

Novi magazin 03.10.2016
Državljaninu Srbije, bivšem kontraobavještajcu Vojske Jugoslavije pukovniku Radovanu Aleksiću, uhapšenom pod sumnjom da je pre tri meseca pokušao da ubije policijskog inspektora Predraga Šukovica, tužilac je danas odredio pritvor do 72 sata… »

Japanski naučnik dobitnik Nobelove nagrade za medicinu

Novi magazin 03.10.2016
Japanski molekularni biolog Jošinori Ohsumi ovogodišnji je dobitnik Nobelove nagrade za medicinu, za istraživanja autofagije, ključnog mehanizma za obnovu ćelija, starenje i reakciju organizma na glad i infekcije, saopštio je žiri za dodelu te… »

Zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske u novembru u Nišu

Večernje novosti 03.10.2016
Šefovi diplomatija Srbije i Mađarske Ivica Dačić i Peter Sijarto dogovorili su danas u Budimpešti da se sednica dve vlade održi 20. i 21. novembra u Nišu. BEOGRAD/ BUDIMPEŠTA - Šefovi diplomatija Srbije i Mađarske Ivica Dačić i Peter Sijarto… »

Dodik nije došao u Tužilaštvo, najavljen novi poziv

RTS 03.10.2016
Nakon što je advokat predsednika Republike Srpske saopštio da se Milorad Dodik neće danas pojaviti na saslušanju u Tužilaštvu, iz te pravosudne institucije BiH najavili su da će Dodiku uputiti novi poziv. Tužilaštvo BiH je ranije pozvalo Milorada… »

Slavlje u Srebrenici: Dodik pevao "Ne može nam niko ništa", narod uzvikivao Srbija! (video)

Pravda 03.10.2016
U opštini Srebrenica noćas je bila izuzetno napeta situacija zbog slavlja zajedničkog kandidata srpskih stranaka za načelnika Mladena Grujičića. Jake policijske snage su bile na ulicama Srebrenice, a podrška za Grujičića dolazila je autobusima… »

Pretnje Grujičiću i njegovoj supruzi

RTS 03.10.2016
Zajedničkom kandidatu srpskih stranaka za načelnika u Srebrenici Mladenu Grujičiću i njegovoj supruzi stigle su preteće SMS poruke. "Pratićemo tebe i muža od danas još... Imate pozdrav... Pamet u glavu", piše u poruci koju su dobili Mladen… »