Arhiva vesti 03.10.2016

SAD prekidaju razgovore sa Rusijom oko Sirije

RTS 03.10.2016
Američki Stejt department saopštio je da suspenduje bilateralne razgovore sa Rusijom oko Sirije, čiji je cilj bio da se oživi prekid vatre u toj zemlji i da se uspostavi zajednička vojna grupacija za obračun za džihadistima. Rusija se ne pridržava… »

Mađarski referendum plete žicu i na srpskim granicama?

N1 Info 03.10.2016
Tok referenduma u Mađarskoj sa pažnjom se pratio u Beogradu. Vlasti u Srbiji ponavljaju da neće dozvoliti da veliki broj migranata ostane zarobljen u Srbiji, najavljujući novo poošrravanje mera na granici ako zemlje u okruženju budu zatvarale svoje… »

(Video) Evo kako je uhapšen kontraobaveštajac u crnoj gori: Aleksić tvrdi da je sve nameštaljka!

Kurir 03.10.2016
PODGORICA - Državljanin Srbije Radovan Aleksić uhapšen je zbog sumnje da je 11. jula ove godine pokušao da ubije policijskog inspektora Predraga Šukovića i zbog neovlašćenog držanja oružja. Aleksića je danas salušao tužilac Željko Tomković… »

Radnika zatrpao kamen iz kamiona, apel Ministarstva

Politika 03.10.2016
Radnik S. M. (58) iz Grocke poginuo je u nedelju na železničkoj stanici u mestu Ristovac kod Bujanovca, kada ga je zatrpao kamen prilikom istovara iz kontejnera kamiona, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavnje, boračka i socijalna… »

Uhapšen Radovan Aleksić, bivši šef Kontraobavještajne službe VJ

SEEbiz 03.10.2016
PODGORICA - Na graničnom prelazu Dobrakovo, prilikom prelaska iz Crne Gore u Srbiju, uhapšen je pukovnik Radovan Aleksić, bivši šef Kontraobajveštajne službe Vojske Jugoslavije. Aleksić je uhapšen zbog sumnje da je pokušao da ubije policijskog… »

Japanski naučnik dobitnik Nobelove nagrade za medicinu

Glas Amerike 03.10.2016
Nobelovu nagradu za medicinu ove godine je dobio japanski naučnik Jošinori Ohsumi za otkriće mehanizma na kojem počiva autofagija - proces degradiranja i recikliranja ćelijskih komponenti. Kako se navodi u saopštenju švedskog Instituta Karolinska… »

Mađarska šalje policajce na granicu Srbije

RTV 03.10.2016
BUDIMPEŠTA - Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto razgovarao je danas sa svojim srpskim kolegom Ivicom Dačićem i poručio da će Mađarska uputiti 20 policajaca kako bi zaštitili južnu granicu Srbije od novog talasa migranata. Sijarto je istakao… »

Tužilaštvo najavilo novi poziv za saslušanje Dodiku

B92 03.10.2016
Banjaluka, Sarajevo -- Nakon što je Dodikov advokat izjavio da se lider RS neće pojaviti na saslušanju, iz te pravosudne institucije BiH najavili su da će Dodiku uputiti novi poziv. Tužilaštvo BiH je ranije pozvalo Dodika na saslušanje zbog… »

Slavlje u Srebrenici: Dodik pevao "Ne može nam niko ništa", narod uzvikivao Srbija! (video)

Srbija danas 03.10.2016
Jake policijske snage su bile na ulicama Srebrenice. U opštini Srebrenica noćas je bila izuzetno napeta situacija zbog slavlja zajedničkog kandidata srpskih stranaka za načelnika Mladena Grujičića. Jake policijske snage su bile na ulicama… »

Čuveni kandidat puk'o na izborima u BiH (VIDEO)

Alo 03.10.2016
Nezavisni kandidat za gradonačelnika Teslića u BiH Konstantin Savić postao je glavna zvezda u kampanji za lokalne izbore u BiH. Zbog svojih originalnih izjava, ali i najava čistki u Tesliću, postao je popularan u regionu, ali je loše prošao na… »