Ekonomija arhiva vesti 04.10.2016

Sutra nastavak skupštine: Ministarka brani izmene zakona

Pravda 04.10.2016
Skupština Srbije završila je rad, a raspravu o predloženim izmenama Zakona o finansiranju lokalne samouprave nastaviće sutra u 10 sati. Ministarka državne uprave i lokalne samouprve Ana Brnabić izjavila je da je današnja skupštinska rasprava o… »

MMF podigao procjene rasta crnogorske ekonomije na 5,1%

SEEbiz 04.10.2016
PODGORICA - Međunarodni monetarni fond (MMF) povisio je prognoze rasta crnogorske ekonomije u ovoj godini na 5,1 odsto, u odnosu na ranije projektovanih 4,7 odsto iz aprila. Prema novim jesenjim prognozama MMF-a, realni bruto domaći proizvod Crne Gore… »

Evro sutra 123,12 dinara

Beta 04.10.2016
Dinar će sutra zadržati približnu vrednost  prema evru i zvanični srednji kurs biće 123,1269 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. Evro će koštati oko šest para manje nego danas kada je kurs 123,1804 dinara. Dinar će prema… »

Sava Centar će uskoro dobiti partnera

Nova ekonomija 04.10.2016
Skupština grada usvojila je izveštaj Komisije za analizu poslovanja Sava centra. Skupština je ovlastila gradonačelnika Sinišu Malog da obrazuje komisiju koja će izabrati partnera za obnovu i upravljanje tim kongresnim centrom. Gradonačelnik će… »

Svetske kompanije traže blago na 90 lokacija

Dnevnik 04.10.2016
– Rudarstvo je jedno od ključnih mesta za rast i razvoj Srbije, posebno za naš industrijski rast – izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić. na otvaranju međunarodne konferenicje o mineralnim resursima u Srbiji. – Ova i… »

Mali: Plan za prve tri linije metroa u Beogradu do 15. novembra

Novi magazin 04.10.2016
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će do 15. novembra biti završen plan za prve tri linije beogradskog metroa. "Metro nikada nije bio bliži Beogradu nego danas", rekao je Mali na poslovnom forumu srpskih i ruskih privrednika u… »

Petina dece zemalja u razvoju živi u ekstremnom siromaštvu

RTS 04.10.2016
Najnoviji izveštaj Grupacije Svetske banke i Unicefa pokazuje da skoro petina dece u zemljama u razvoju širom sveta živi u ekstremnom siromaštvu – ukupno 385 miliona. Najveći broj dece živi u esktremnom siromaštvu u Podsaharskoj Africi. U 2013… »

Drecun: Priština hoće da legalizuje otimanje srpske imovine

Blic 04.10.2016
Priština uporno pokušava da legalizuje otimanje srpske imovine, ocenio je danas poslanik SNS Milovan Drecun, ističući da će Srbija adekvatno odgovoriti na odluku da se o rudarskom kompleksu "Trepča" raspravlja u petak u kosovskoj skupštini… »

Šabić: Nedavanje informacija o Savamali prekršaj Tužilaštva

Blic 04.10.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je danas da je to što Inicicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" nije od Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dobila broj predmeta i ime tužioca u slučaju… »

NBS: Delegacija Srbije na Godišnjoj skupštini Odbora guvernera MMF i SB

Nova ekonomija 04.10.2016
Delegaciju Republike Srbije na redovnoj Godišnjoj skupštini Odbora guvernera Međunarodnog monetarnog fonda i Grupacije Svetske banke u Vašingtonu će predvoditi guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, koja je i guverner Republike Srbije u… »