Izvor: Južne vesti arhiva vesti 04.10.2016

Zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske u Nišu

Južne vesti 04.10.2016
Niš Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i njegov kolega iz Mađarske Peter Sijart dogovorili su da se vlade Srbije i Mađarske sastanu u Nišu 20. i 21. novembra. Kako bi nastavili “stabilan i kontinuiran trend u razvoju bilateralnih… »

Radnici propalih državnih preduzeća čekaju Vučića u Nišu

Južne vesti 04.10.2016
Niš Petnaestak predstavnika radnika pojedinih državnih firmi, različitih sindikata i udruženja potpisalo je zajednički dokument kojim traže od Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića da reše problem sa zaostalim zaradama, radnim stažom i… »

Blokirali saobraćaj i zahtevaju priključenje struje

Južne vesti 04.10.2016
Niš Stanovnici niškog naselja Crvena zvezda blokirali su ulicu Dušana Popovića zbog toga što nemaju struju već mesec i po dana, a kako kažu, ova saobraćajnica biće neprohodna sve dok su im domovi u mraku. U ovom naselju, kako kažu, ima oko 100… »

Konji kod Smilovskih jezera leče, smiruju i usrećuju

Južne vesti 04.10.2016
Dimitrovgrad Oni koji posete Centar za hiporehabilitaciju u netaknutoj prirodi kod Smilovskih jezera u blizini Dimitrovgrada kućama se vraćaju srećniji i zadovoljniji. Da poprave raspoloženje, nauče da jašu, poboljšaju koordinaciju i opšte… »

Grad formira projektni centar koji bi "punio" budžet

Južne vesti 04.10.2016
Niš Zakon o finansiranju lokalnih samouprava o kome danas odlučuje Skupština Srbije, a po kome je snižen deo poreza na zarade koji ide u budžet lokalnih samouprava, neće “značajno oštetiti” Niš, kazao je zamenik gradonačelnika Miloš… »

Naredne nedelje još tri večeri trenažnih letova iznad Niša

Južne vesti 04.10.2016
Niš Avioni, koji su tokom redovne letačke obuke 98. vazduhopovne brigade neke Nišlije krajem avgusta uznemirili, a druge oduševili, čuće se ponovo od 11. do 13. oktobra. Kako saopštavaju iz vazduhoplovne brigade smeštene na aerodromima Lađevci i… »

Uspešan debi Nišlija u profesionalnom boksu

Južne vesti 04.10.2016
Niš Dok su njihove klupske kolege osvajale medalje na Prvenstvu centralne Srbije u “full contact”-u, članovi Kik-boks kluba Niš uspešno su debitovali u profi boksu i trijumfovali u borbama u Beogradu proteklog vikenda. Braneći boje Bokserskog… »

I Nišlije četvrtim mestom u Evropi pokazale znanje o saobraćaju

Južne vesti 04.10.2016
Niš Niška Banja Četvoročlana srpska reprezentacija osnovaca 4. i 5. razreda, koju čine i đak iz Niša Nikola Jović i učenica iz Niške Banje Miljana Veselinović, osvojila je 4. mesto na 31. Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja u… »

Niški kik-bokseri najbolji na Prvenstvu centralne Srbije

Južne vesti 04.10.2016
Niš Takmičari Kik-boks kluba Niš sa osvojenih 10 medalja još jednom su bili najuspešnija ekipa u konkurenciji 19 klubova na Prvenstvu centralne Srbije u “full contact”-u, održanom 2. oktobra u Negotinu. Nišlije su se u rodni grad vratile sa 4… »

"Pozvao sam Vučića da dođe i uveri se u kvalitet Univerziteta u Nišu"

Južne vesti 04.10.2016
Niš Skoro mesec dana nakon što je premijer Vučić rekao da kvalitet obrazovanja nije nizak samo na beogradskom univerzitetu, rektor Univerziteta u Nišu Dragan Antić rekao je da ga je pozvao da dođe i sam se uveri u suprotno. Ističe da je, s obzirom… »