Izvor: Kurir arhiva vesti 04.10.2016

Napustio vrh SPS: Borovčanin lično podneo ostavku u prostorijama socijalista!

Kurir 04.10.2016
BEOGRAD - Visoki funkcioner SPS Nenad Borovčanin podneo je danas ostavku na mesto člana Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije. Naime, medijima je stiglo obaveštenje da je Nenad Borovčanin danas u prostorijama SPS zvanično podneo ostavku na… »

(Foto) visoka elegancija za skupštinske klupe: Evo kako su poslanici došli na prvo jesenje zasedanje

Kurir 04.10.2016
Prva sednica redovnog jesenjeg zasedanja Skupštine Srbije počela je danas u 10 časova, a parlamentarci su se pobrinuli da elegantnom garderobom proprate svečanu sednicu. Poslanici su počeli da pristižu u Parlament već oko 9.30 časova, a među… »

(Video) Policija zna ko se okomio na grujičića: Pretnje smrću stigle s poznate adrese

Kurir 04.10.2016
Iz Centra javne bezbednosti Bijeljina danas je potvrđeno da policija u Srebrenici vodi istragu nakon pretećih poruka kandidatu za načelnika te opštine Mladenu Grujičiću. Njemu i njegovoj porodici stigle su dve preteće poruke. "Pratićemo i tebe i… »

Ana Brnabić: Novi zakon uspostavlja ravnotežu u raspodeli prihoda

Kurir 04.10.2016
BEOGRAD - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić obrazlažući Predlog izmena Zakona o finasiranju loklanih samouprava u Skupštini Srbije izjavila je danas da će usvajanje tog predloga doprineti da se prevaziđu slabosti… »

Jeremić bez podrške Rusije Čurkin: Rusija hoće na čelu UN ženu iz Istočne Evrope!

Kurir 04.10.2016
MOSKVA - Rusija smatra da sledeći generalni sekretar UN treba da bude iz Istočne Evrope, kao i da tu funkciju obavlja žena, a ukoliko novi ne bude izabran, Ban Ki Mun ostaće na tom mestu i 2017. godine, izjavio je predstavnik Rusije u UN Vitalij… »

Užasna smrt u provaliji: Automobil leteo 17 metara, poginula žena suvozač

Kurir 04.10.2016
Na putu Raška-Kraljevo, u mestu Bare, u udesu koji se dogodio u ponedeljak uveče, poginula je Ž.M. (53) iz Vučitrna koja se nalazila na mestu suvozača, dok je vozač M.M. (58) iz Vršca zadobio teške telesne povrede. Vozač se spasao sigurne smrti… »

Konašenkov poručio amerikancima: Isporučili smo jednu jedinicu S-300, čemu uznemirenje?

Kurir 04.10.2016
Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je u Siriju isporučena jedna jedinica PVO raketnog sistema S-300. Kako je izjavio zvaničnik Ministarstva Igor Konošenkov, to je urađeno sa ciljem da se od potencijalnih pretnji iz vazduha osigura… »

Pao na poligrafu pa priznao ubistvo: Nišlija 15 puta udario šipkom ženu, tukao sve dok nije umrla!

Kurir 04.10.2016
NIŠ - Goran Živković (52), koji je sinoć uhapšen za ubistvo svoje supruge Jasmine (48), priznao je danas popodne u policiji da ju je on ubio. Kako Kurir saznaje Živković je pao na poligrafskom ispitivanju, a zatim i priznao ubistvo supruge Jasmine… »

MMF prognoza: Rast BDP Srbije ove 2,5, a sledeće godine 2,8 odsto

Kurir 04.10.2016
VAŠINGTON - Međunarodni monetarni fond (MMF) potvrdio je danas prognozu rasta BDP-a Srbije za ovu godinu na 2,5 odsto, kako je i najavljeno prilikom junske posete Misije MMF Beogradu. Ta institucija je danas, tokom tradicionalnog jesenjeg zasedanja MMF… »

Rusija kritikuje SAD zbog sirije: Amerika je izgleda spremna na pakt sa đavolom

Kurir 04.10.2016
Ministarstvo je ranije izrazilo žaljenje zbog odluke Vašingtona da obustavi razgovore sa Moskvom o primirju u Siriji, ocenivši da SAD pokušavaju da odgovornost za neuspeh i nepoštovanje sporazuma o Siriji prebace na Rusiju. MOSKVA - U Moskvi je sve… »