Izvor: OK radio arhiva vesti 04.10.2016

Timčiću i Ristiću uručene oktobarske nagrade

OK radio 04.10.2016
Na svečanoj sednici Skupštine grada, povodom 98. godišnjice oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu, dr Blagoju Timčiću i Miletu Ristiću su uručene nagrade „4. oktobar“. Svečana sednica lokalnog parlamenta otpočela je intoniranjem himne… »

Ni: Zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske

OK radio 04.10.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i njegov kolega iz Mađarske Peter Sijart dogovorili su da se vlade Srbije i Mađarske sastanu u Nišu 20. i 21. novembra. Kako bi nastavili “stabilan i kontinuiran trend u razvoju bilateralnih odnosa”… »

Ni: Radnici propalih firmi čekaju Vučića

OK radio 04.10.2016
Petnaestak predstavnika radnika pojedinih državnih firmi, različitih sindikata i udruženja potpisalo je zajednički dokument kojim traže od Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića da reše problem sa zaostalim zaradama, radnim stažom i statusom… »

Pet medalja za kik boksere iz Vranja

OK radio 04.10.2016
Takmičari KBK Vranje i KBK Junior osvojili su pet medalja, od toga tri zlata i po jedno srbro i bronzu na prvenstvu centralne Srbije, održanom u Negotinu. U disciplini ful kontakt za pionire, kadete i juniore, održanom u Negotinu, učestvovalo je 112… »

"Anđeli smrti" noću likvidiraju narkomane

OK radio 04.10.2016
Manila -- Neimenovani filipinski policajac koji tvrdi da je deo odreda smrti koji ubijaju dilere i narkomane kaže da on i njegove kolege nisu loši ljudi i policajci. “Nismo tako loši policajci i loši ljudi. Samo smo oruđe, anđeli kojima je bog dao… »

Manji rast od Srbije samo Hrvatska i Mađarska

OK radio 04.10.2016
U grupi evropskih zemalja u razvoju i naprednih ekonomija manji ekonomski rast od Srbije u 2016. imaće samo Hrvatska i Mađarska, objavio je u utorak Međunarodni monetarni fond (MMF). U grupi evropskih zemalja u razvoju i naprednih ekonomija manji… »

Donacija manastiru u Kacapunu

OK radio 04.10.2016
Vranje - Udruženje “Kraljevina Srbija” uručilo je monaštvu u manastiru Svetog Ilije u selu Kacapun kod Vladičinog Hana 40.000 dinara za obnovu crkve. Sredstva su sredinom septembra prikupljena na humanitarnom koncertu u Domu vojske u Vranju… »

Sećanje na poginule u Velikom ratu

OK radio 04.10.2016
U okviru obeležavanja 4. oktobra, Dana oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu, kraj Spomen kosturnice na Šapranačkom groblju u Vranju, sveštenstvo Eparhije vranjske služilo je parastos. Nakon toga su delegacije Grada, policije, Vojske, Pčinjskog… »

Odlazak Vukomanovićeve iz SPS udarac Dačiću

OK radio 04.10.2016
Beograd -- Politički analitičari kažu da je odlazak Dijane Vukomanović iz Socijalističke partije Srbije težak udarac za lidera socijalista Ivicu Dačića. Osim toga, kako navode, to je i veliki ispit za njegov autoritet i snagu i SPS-u. Urednik… »

Makedonija ponovo podrhtava, novi zemljotres u Skoplju

OK radio 04.10.2016
Skoplje -- U Skoplju se osetio još jedan slabiji zemljotres, jačine 2,7 stepeni Rihtera. Prema Evropsko-mediteranskom seizmološkom centru, epicentar je bio u četiri kilometra jugoistočno od glavnog grada Makedonije na dubini od pet kilometara, a… »