Izvor: Pravda arhiva vesti 04.10.2016

Dijana Vukomanović napustila SPS

Pravda 04.10.2016
Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Dijana Vukomanović napustila je SPS SPS i poslaničku grupu te stranke u parlamentu. Kako je obrazložila u saopštenju poslatom medijima poslanički mandat nastaviće da obavlja kao samostalni narodni… »

Sutra nastavak skupštine: Ministarka brani izmene zakona

Pravda 04.10.2016
Skupština Srbije završila je rad, a raspravu o predloženim izmenama Zakona o finansiranju lokalne samouprave nastaviće sutra u 10 sati. Ministarka državne uprave i lokalne samouprve Ana Brnabić izjavila je da je današnja skupštinska rasprava o… »

Nisu uz jeremića: Rusija bi ženu za generalnog sekretata UN-a!

Pravda 04.10.2016
Rusija smatra da bi naredni generalni sekretar UN trebalo da bude predstavnik Istočne Evrope, a takođe i da bude žena, izjavio je stalni predstavnik Rusije u UN Vitalij Čurkin na konferenciji za medije. - Stav Rusije je direktan i vrlo jasan. Mi… »

Progoni u Turskoj se nastavljaju: Suspendovane hiljade policajaca!

Pravda 04.10.2016
Svega nekoliko sati nakon što je Turska potvrdila da se vanredno stanje u trajanju od tri meseca produžuje, objavljena je i suspenzija s dužnosti za 12.801 pripadnika policije. Kao obrazloženje navodi se kako su bili povezani s pokretom Fetullaha… »

Oštra osuda bele kuće: Vašington uznemiren zbog S-300 u Siriji!

Pravda 04.10.2016
Bela kuća smatra da je raspoređivanje raketnog sistema S-300 u Siriji u suprotnosti sa javno izrečenim ciljevima Rusije - borbom protiv terorizma, izjavio je portparol Džoš Ernst. "Ta oprema je u suprotnosti sa izjavama predsednika Rusije da su… »

Lavrov: Amerikanci nesposobni da prepoznaju teroriste!

Pravda 04.10.2016
Moskva će obezbediti Libanu finansijsku i humanitarnu pomoć da bi mu pomogla da se izbori sa prilivom izbeglica, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. On je istakao da se više od milion izbeglica, koji beže od rata u Siriji, nalazi… »

Asanž se obraća svetu": Do 8. novembra objavićemo sve o američkim izborima, ratu, Guglu....(video)

Pravda 04.10.2016
Osnivač „Vikiliksa“ Džulijan Asanž najavio je danas tokom obraćanja javnosti u globalnom onlajn video-prenosu povodom 10. rođendana sajta da će objaviti dokumente o američkim izborima. „Vikiliks je objavio deset miliona dokumenata u proteklih… »

Vučić potvrdio: Nastaviti dijalog sa Prištinom, iako je svako rešenje bilo teško za Srbiju

Pravda 04.10.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i direktorka Odeljenja za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Spoljnopolitičkoj službi EU Anđelina Ejhorst, u današnjem razgovoru su konstatovali da je potrebno nastaviti dijalog Beograda i Prištine u… »

Dačić i gojković o predsedničkim izborima: Daleko su izbori, ali…

Pravda 04.10.2016
Ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić izjavio je danas da još ne razmišlja o predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji, kao i da će kada dođe vreme „videti kakva je situacila, ali i stav vladajuće koalicije”. „Ja radim svoj… »

Tomislav Nikolić: Dižemo vojsku na migrante

Pravda 04.10.2016
Srbija neće dizati ograde, ali će zatvoriti granice za migrante tako što će podići vojsku! Ovo je rekao predsednik Srbije Tomislav Nikolić nakon što je izjavio da će Srbija, ako zemlje Evropske unije ne budu prihvatale migrante, morati da pooštri… »