Izvor: Studio B arhiva vesti 04.10.2016

Nove pretnje Grujičiću

Studio B 04.10.2016
Zajedničkom kandidatu srpskih stranka za načelnika Opštine Sebrenica, Mladenu Grujičiću ponovo su upućene pretnje smrću, javila je banjalučka RTRS. Nakon jučerašnje preteće poruke, Grujičiću je noćas stigla nova SMS poruka u kojoj je njemu i… »

Vozilo sletelo u reku sa 17 metara visine, ima poginulih

Studio B 04.10.2016
Na državnom putu Raška-Kraljevo, u mestu Bare, kod Kraljeva, jedno lice je poginulo, a jedno zadobilo teške telesne povrede kada je vozilo sletelo sa puta u Plansku reku sa visine od oko 17 metara. Kako je saopšteno iz Policijske uprave Kraljevo… »

Preminula Ljupka Dimitrovska

Studio B 04.10.2016
Pevačica zabavne muzike Ljupka Dimitrovska umrla je posle kratke i teške bolesti, javljaju hrvatski mediji. Rođena je 25. jula 1946. godine u Skoplju, a do svoje smrti živela je i radila u Zagrebu. Bila je jedna od najpopularnijih pevačica u bivšoj… »

Reportažu o kupovini oružja u BiH videlo 22 miliona gledalaca

Studio B 04.10.2016
Novinar popularne italijanske emisije Le Iene (Hijene), Luiđi Pelaca napravio je intrigantnu videoreportažu o kupovini ilegalnog oružja u Bosni i Hercegovini, koja je nakon prikazivanja na programu popularne „Italia 1“ izazvala buru rasprava na… »

Počelo rušenje zgrade bivšeg MUP-a

Studio B 04.10.2016
U Beogradu je danas počelo rušenje zgrade bivšeg saveznog MUP-a u Ulici kneza Miloša koja je bombardovana 1999. godine, a gradski menadžer Goran Vesić je izjavio da će rušenje trajati oko šest meseci. Sekretarijat za urbanizam i građevinske… »

Mali:Beograd „sigurna luka“ za investicije iz celog sveta

Studio B 04.10.2016
Beograd „sigurna luka“ za investicije iz celog sveta, rekao Siniša Mali pozivajući privrednike iz Rusije da učestvuju u brojnim projektima koji će biti realizovani u glavnom gradu. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar Vlade Moskve i… »

Vulin:Odnos Srbije prema migrantima poštovan u celom svetu

Studio B 04.10.2016
Odnos Srbije prema migrantima poštovan je u celom svetu, poručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin posle razgovora s predstavnicima UNHCR-a u Ženevi. Vulin ističe da će Srbija i sledeće godine moći da… »

Završena sednica Skupštine grada

Studio B 04.10.2016
Skupština grada na 34. sednici, usvojila je izveštaj Komisije za analizu poslovanja centra Sava i ovlastila gradonačelnika Sinišu Malog da obrazuje komisiju koja će izabrati partnera za obnovu i upravljanje tim kongresnim centrom. Gradonačelnik će… »

Vesić: Od sutra na Vračaru ulica Nikolaja Krasnova

Studio B 04.10.2016
Čuveni ruski arhitekta Nikolaj Krasnov, koji je učestvovao u izgradnji mnogobrojnih zgrada u Beogradu, sutra će dobiti ulicu na Vračaru, najavio je gradski menadžer Goran Vesić. „Nikolaj Krasnov je došao u Beograd sa titulom carskog arhitekte i… »

Država kao i u Evropi izvan medija, uz izuzetke

Studio B 04.10.2016
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je večeras da se traži rešenje za novinsku agenciju Tanjug, navodeći da se u Srbiji poštuje evropski princip da država treba i mora da se, gde god je to moguće, povuče iz najvećeg… »