Vojvodina arhiva vesti 04.10.2016

Mirović sa slovenačkim ambasadorom

RTV 04.10.2016
NOVI SAD - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ambasador Slovenije u Srbiji Vladimir Gasparič istakli su danas da postoji prostor da se dodatno unapredi trend razvoja ekonomske i privredne saradnje Srbije i AP Vojvodine sa Slovenijom. U… »

Smenjuje se direktor Doma u Veterniku

Radio 021 04.10.2016
Direktor Doma za decu ometenu u razvoju u Veterniku Zoran Arbutina biće smenjen, potvrdio je za 021 pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić. Kako je rekao, nakon izveštaja inspekcije o požaru koji… »

Pet ubistava i dva silovanja, ali ukupno manje krivičnih dela

NoviSad.com 04.10.2016
Novi Sad - Jedno ubistvo, četiri teška ubistva, četiri teška ubistva u pokušaju, pet ubistava u pokušaju, dva silovanja i 65 teških telesnih povreda počinjena su u prvih osam meseci ove godine na području Policijske uprave Novog Sada, ali je… »

Radosne vesti iz Betanije: Rođeno 28 beba

Moj Novi Sad 04.10.2016
U Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu, od juče u sedam sati ujutro, do jutros u isto vreme, rodile su: BLIZANCI: Svetlana Zagorčić iz Novog Sada (devojčica i dečak). DEVOJČICE: Zorana Veselinović iz Novog Sada, Dragana Jovičić… »

Gradonačelnik primio novosadske paraolimpijce: Slika naših pobednika iz Rija govori više od hiljadu reči

Srbija danas 04.10.2016
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primili su članove paraolipijske reprezentacije koji su na Igrama u Rio de Ženeiru osvojili medalje. Među njima su bili reprezentativci iz Novog… »

U Botošu otvorena elektrana na bazi biomase

RTV 04.10.2016
ZRENJANIN - Kompanija Bioelektra danas je u Botošu kraj Zrenjanina pustila u rad elektranu na bazi biomase u koju je uloženo 2,5 miliona evra. Glavni proizvod elektrane je električna energija koju će preuzimati Elektroprivreda Srbije, a sekundarni su… »

Vojna parada 22. oktobra povodom Dana oslobođenja Novog Sada

Radio 021 04.10.2016
Povodom Dana oslobođenja Novog Sada od fašizma u Drugom svetskom ratu 23. oktobra, 22. oktobra biće organizovana manifestacija na kojoj će Vojska Srbije prikazati deo svojih sposobnosti i najnovije naoružanje i opremu. Dan ranije, 21. oktobra… »

Na Sunčanom keju postavlja se prvi eko-park

Dnevnik 04.10.2016
Dunavski eko-park uskoro će osvanuti na Sunčanom keju, a u Zavodu za izgradnju grada kažu da će postavljanje tog kompleksa započeti u sredu, 5. oktobra. Reč je o projektu „Vratimo se prirodi. Vratimo se igri”, kroz koji je kompanija „Koka-Kola… »

Novosađanin Goran Vendlener trči maraton za lečenje Teodore Milić

Radio 021 04.10.2016
Novosađanin Goran Vendlener trčaće 9. oktobra Čikaški maraton kako bi prikupio novac za lečenje učenice Teodore Milić (16), obolele od akutne bifenotipske leukemije. Posle Borislava Bućana iz Čerevića, koji je učestvovao na ultramaratonu u… »

Obeležen svetski dan zaštite životinja

Subotica.com 04.10.2016
U Subotici je tradicionalno obeležen Svetski dan zaštite životinja. Tim povodom je Udruženje za sitne životinje iz Subotice u centru grada upriličilo izložbu papagaja, kunića, golubova i drugih sitnih životinja kako bi građane podsetio na ovaj… »