Arhiva vesti 05.10.2016

Jeremić čestitao Guterešu: UN je dobila pouzdanog i iskusnog rukovodioca, kome želim puno uspeha

Kurir 05.10.2016
BEOGRAD - Kandidat Srbije za novog generalnog sekretara UN Vuk Jeremić čestitao je danas bivšem portugalskom premijeru Antoniju Guterešu izbor na tu dužnost. "Ovim je glavna svetska organizacija dobila pouzdanog i iskusnog rukovodioca, kome želim… »

U mrežu ulažu 150 miliona evra

Večernje novosti 05.10.2016
Kompanija "Telekom Srbija" i kineski "Huavej" u naredne tri godine zajedno obnavljaju fiksne telekomunikacije. KOMPANIJE "Telekom Srbija" i kineski "Huavej" obelodanili su u sredu detalje ugovora o modernizaciji fiksne mreže u Srbiji, kojim je… »

Bez istine o pogibiji gardista u Karašu

Politika 05.10.2016
Od pogibije gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića u objektu Karaš u topčiderskoj kasarni prošlo je 12 godina, a istina o ovom događaju još nije utvrđena. Njihove porodice zapalile su sveće na mestu pogibije i poručile da su… »

Burno u skupštini Srbije Živković: Rodoljubima čestitam 5. oktobar! Gojković: To nas ne interesuje!

Kurir 05.10.2016
Lider Nove stranke Zoran Živković danas je, u raspravi o Izmenama zakona o finasiranju lokalne samouprave, iskoristio je priliku da "svim rodoljubima" čestita 5. oktobar, ali je širenje rasprave na tu temu prekinula predsednica parlamenta. Živković… »

Glasove čuva policija

Večernje novosti 05.10.2016
Policija RS čuva vreće sa glasačkim listićima u Srebrenici, a novo prebrojavanje na pet biračkih mesta očekuje se u naredna 72 časa. POLICIJA RS čuva vreće sa glasačkim listićima u Srebrenici, a novo prebrojavanje na pet biračkih mesta… »

„Bilo je dobrih strana 5. oktobra, ali nasilje je nedopustivo“

Dnevnik 05.10.2016
Premijer i lider naprednjaka Aleksandar Vučić ocenio je da je bilo i dobrih i loših strana Petog oktobra, dodajući da je „dobro što je došlo do promena, ali da nasilje svakako nije bilo dobro”. – Za razliku od mnogih za koje danas vidim da su… »

Srećno, ''Orlovi''! Donesite nam bodove!

Sportske.net 05.10.2016
Fudbalska reprezentacija Srbije putuje danas u Kišinjev, gde će se sutra sastati sa Moldavijom u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Srbija će posle nerešenog rezultata sa Irskom 2:2 početkom septembra, pokušati da zabeleži prvu pobedu… »

Migranti se vratili u Beograd, odustali od šetnje do Mađarske

Večernje novosti 05.10.2016
Svi migranti koji su u utorak peške krenuli ka granici sa Mađarskom odlučili su, nakon pregovora sa predstavnikom Komesarijata za izbeglice, da se vrate u Beograd. Svi migranti koji su u utorak peške krenuli ka granici sa Mađarskom odlučili su… »

Uragan Metju - šta vidite na fotografiji?

Vesti online 05.10.2016
Uragan Metju briše sve pred sobom. Ostavio je pustoš na Haitiju i 11 mrtvih, delimično je zahvatio Kubu i kreće se ka SAD, gde je u toku evakuacija. Fotografija uragana nikoga nije ostavila ravnodušnim. Posle razornog zemljotresa u januaru 2010… »

Beograd suočen sa ucenom iz Brisela

Politika 05.10.2016
U razgovorima Beograda i Prištine o telekomunikacijama prošle nedelje se desilo nešto čudno – u noći između četvrtka i petka drastično su promenjeni uslovi dogovora o „Telekomu”. Ako do nedelje Vlada Srbije ne prihvati predlog sporazuma o… »