Balkan arhiva vesti 05.10.2016

Srebrenica: Optužbe, demantiji, policija...

Mondo 05.10.2016
Informacije i dezinformacije, demantiji, međusobne optužbe, neizvesnost i strah od gubitka načelničke pozicije, odnosno zabrinutost Bošnjaka zbog moguće pobede srpskog kandidata deo su postizborne atmosfere u tom gradu. Foto: Samir Jordamović… »

SAD zabrinute zbog navoda da Rusija utiče na izbore u CG

RTV 05.10.2016
PODGORICA - Zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za evropska i evroazijska pitanja, Hojt Brajan Ji, rekao je da sa svim strankama želi saradnju zasnovanu na vrednostima koje smatra važnim, a to su demokratija… »

Za selfi sa Njegošem kazna 100 evra!

Alo 05.10.2016
Svi koji u Podgorici ubuduće budu skrnavili spomenike i spomen-obeležja po parkovima, moraće da plate kaznu u iznosu od 100 evra! Svi koji u Podgorici ubuduće budu skrnavili spomenike i spomen-obeležja po parkovima, koji se penju i pišu grafite po… »

Ne postoji sudski predmet o smrti gardista

Radio 021 05.10.2016
Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević izjavio je danas da su policija i tužilaštvo prava adresa za pitanje zašto nije završen postupak za nesreću na Topčideru, gde su pre 12 godina poginuli gardisti Vojske tadašnje Srbije i Crne… »

Suzdržana reakcija hrvatskih veterana na poziv iz Novog Sada

RTV 05.10.2016
ZAGREB - Predstavnik dela hrvatskih branitelja Josip Klem nije nesklon otvaranju komunikacije sa veteranima Srbije, dok njegov kolega Dražimir Jukić kaže da se o temi nestalih može razgovarati samo sa srpskim institucijama. Poziv na susret u Novom… »

Proširena lista osumnjičenih za referendum u RS

RTV 05.10.2016
SARAJEVO/BANJALUKA - Tužilaštvo BiH proširilo je spisak "osumnjičenih" pa su na saslušanje pozvani i članovi Komisije za referendum, javila je RTRS. Poziv iz ove pravosudne institucije BiH danas je dobio advokat Milan Petković koji je bio član… »

BiH: Uhapšena lica sa snimka trgovine oružjem

Al Jazeera 05.10.2016
Državna agencija za istrage i zaštitu lišila slobode dvije osobe identificirane na spornom snimku italijanskog novinara. Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, u saradnji s policijskim službenicima Granične policije Bosne i… »

Čelična granica: Bugarska gradi 100 kilometara dugu ogradu

Newsweek 05.10.2016
Bugarski graničari će osim ograde dobiti 420 modernih džipova, helikoptere, termovizijske kamere i specijalnu komunikacijsku opremu za prijem signala mobilnih telefona. će izgraditi žičanu ogradu dugu 100 kilometara duž granice sa i i rasporediće… »

Drama kakvu region ne pamti: Devojčica (4) se otrovala kokainom!

Telegraf 05.10.2016
Nezapamćen slučaj dogodio se u Zagrebu. Devojčica stara četiri i po godine završila je u teškom stanju u bolnici u Zagrebu, a nalazi krvi i urina pokazali su da se radi o trovanju kokainom. Carinici su zaustavili automobil i pronašli kutije od… »

Osnovane Balkanske vojno-medicinske snage

Al Jazeera 05.10.2016
U projektu učestvuju države u regiji: Albanija, BiH, Crna Gora, Makedonija, Slovenija i Srbija. U skopskoj kasarni "Ilinden" danas je u prisustvu ministra odbrane Makedonije Zorana Jolevskog i njegovih kolega iz BiH, Slovenije i Srbije održana… »