Društvo arhiva vesti 05.10.2016

Slučaj ubijenih gardista mogao bi biti internacionalizovan

Slobodna Evropa 05.10.2016
Porodice nastradalih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića sa komemorativnog skupa ispred ulaza u vojni objekat Karaš poručili su da su razočarni u državu, vojsku i sudstvo jer ni posle dvanaest godina nema istine o stradanju njihove… »

Inđija: Dva autobusa sa migrantima vraćaju se za Beograd

Radio 021 05.10.2016
Migranti koji su tokom protesta protiv mera mađarske vlade stigli do Inđije, vraćaju se za Beograd, rekao je komesar za izbeglice Vladimir Cucić. On je rekao da je juče oko 300 migranata krenulo iz Beograda prema Subotici i da je ranije od… »

Najjeftinije grejanje na drva, pa na gas i ugalj

Dnevnik 05.10.2016
Najniže troškove grejanja u sezoni 2016/2017. godine imaće domaćinstva koja se greju na drva, a najviše ona koja koriste električnu energiju direktno u grejnim telima i kotlovima za etažno grejanje, propan-butan gas i lož-ulje, izračunala je… »

Na Kopaoniku pao prvi ovogodišnji sneg

Radio 021 05.10.2016
Prvi sneg ove godine, pao je danas na Kopaoniku. Od kad postoje merenja na Kopaoniku, prvi sneg je padao između septembra i novembra. U proseku, kako piše InfoKOP, prvi sneg na Kopaoniku pada između 10. i 15. oktobra, pa je ovogodišnji, kako kažu… »

Brnabić: Elektoronska prijava beba

Danas 05.10.2016
Ministarka Ana Brnabić najavila je danas da će do kraja godine u celoj Srbiji profunkcionisati elektronsko prijavljivanje novorođenih beba, a u sklopu toga i prijava za povraćaj PDV. Ona je u skupštinskoj raspravi o izmenama Zakona o finansiranju… »

Insajder: Sanja Đurić je tužilac za slučaj "Savamala"

B92 05.10.2016
Zamenica javnog tužioca Sanja Đurić je postupajući tužilac u slučaju rušenja Savamale a predmet je zaveden pod brojem KTN-60/16, objavio je portal Insajder.net. Insajder je naveo da im je podatke dostavio Dragan Marić, koji je na osnovu Zakona o… »

Đorđević u Skoplju: Ceo region ima iste i izazove i rizike, rešavati ih zajednički

Blic 05.10.2016
Ministar odbrane Zoran Đorđević rekao je danas u Skoplju da se u ovom momentu sve države našeg regiona suočavaju sa istim ili veoma sličnim izazovima i rizicima, koji pozivaju na zajednički odgovor u njihovom rešavanju. Govoreći na otvaranju… »

Šabić: Sindikalni podaci samo uz pristanak

Danas 05.10.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić uputio je pismo ministru prosvete Mladenu Šarčeviću, u kojem navodi da je obrada podataka o sindikalnom članstvu dozvoljena samo na osnovu slobodno datog… »

AMSS: Moguća poledica na putu, posebno na planinama

B92 05.10.2016
Beograd -- Na pojedinim putevima posebno preko planinskih prevoja, ujutru i uveče moguće je stvaranje slabije poledice, a u kotlinama i pored reka ponegde ima magle. Osim toga, prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na graničnim… »

Zukorlić: Neophodno poboljšati status učitelja u Srbiji

Novi magazin 05.10.2016
Predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj Muamer Zukorlić ocenio je danas da je neophodno poboljšati položaj učitelja u obrazovnom sistemu Srbije i povećati njihovu vidljivost u zajednici. Zukorlić je u čestitki… »