Ekonomija arhiva vesti 05.10.2016

U mrežu ulažu 150 miliona evra

Večernje novosti 05.10.2016
Kompanija "Telekom Srbija" i kineski "Huavej" u naredne tri godine zajedno obnavljaju fiksne telekomunikacije. KOMPANIJE "Telekom Srbija" i kineski "Huavej" obelodanili su u sredu detalje ugovora o modernizaciji fiksne mreže u Srbiji, kojim je… »

Poreska uprava: Dodatno pojačavamo kontrole prometa preko fiskalnih kasa

Nova ekonomija 05.10.2016
Poreska uprava Srbije najavila je da će biti dodatno pojačane kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, u cilju borbe protiv sive ekonomije. Kako se navodi, za devet meseci 2016. godine, inspektori Poreske uprave kontrolisali su evidentiranje… »

Evro i dinar na istoj distanci

Vesti online 05.10.2016
Dinar je zadržato približno istu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs će iznosi 123,1269 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je prema evru na istom nivou kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou je slabiji za 2,6 odsto… »

Sudija ohrabrio CHF dužnike: Tužite banke

B92 05.10.2016
Beograd -- Vlasnici kredita indeksiranih u švajcarskim francima ovih dana masovno odlučuju da podnesu tužbe za raskid ugovora o kreditu, piše Politika. List navodi da bi to moglo da bude novo moguće rešenje problema koji u Srbiji muči oko 20.000… »

Imate 18 godina? Putujte džabe po Evropi

B92 05.10.2016
EU razmatra ideju da svim osamnaestogodišnjacima u Evropi podeli InterRail kartu kako bi mogli besplatno da putuju po kontinentu mesec dana. "Komisija čvrsto podržava ideju da to pitanje treba da se razmotriti", rekla je poverenica za saobraćaj… »

Odakle Lasti ekskluzivno pravo na prevoz migranata?

SEEbiz 05.10.2016
BEOGRAD - Organizacija Transparentnost Srbija saopštila je danas da to što je država dala saobraćajnom preduzeću "Lasta" ekskluzivno pravo da prevozi migrante zahteva detaljno obrazloženje i da se davanje isključivog prava jednoj firmi, pa makar… »

Koridori Srbije: Na autoputu ima odstupanja, ali šleperi mogu da prođu kroz tunele!

Blic 05.10.2016
Probijanje roka na deonici Koridora 11 od Ljiga do Preljine neće ništa koštati državu, izjavio je danas šef projekta gradnje autoputa Beograd - Južni Jadran Dušan Đoković. On je na TV N1 rekao da se znalo još od oktobra prošle godine da postoje… »

Čadež: Poslovni forum Srbija - Albanija prekretnica u ekonomskim odnosima

Beta 05.10.2016
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da se na poslovnom forumu Srbija-Albanija 14. oktobra u Nišu očekuju predstavnici 200 kompanija i da će taj skup biti od velikog značaja za razvoj ekonomskih odnosa dve zemlje. Forum će biti… »

Zavisnost od zaduživanja vodi Kinu u krizu

Nova ekonomija 05.10.2016
Zavisnost Kine od zaduživanja raste opasnom brzinom, zbog čega zvanični Peking mora delovati kako bi sprečio krizu u drugoj najvećoj svetskoj ekonomiji. Na to je upozori Međunarodni monetarni fond (MMF). Ta institucija je, takođe, saopštila da… »

Mihajlović: Napisano mnogo rešenja za rušenje

Dnevnik 05.10.2016
– Napisano je mnogo rešenja za rušenje nelegalnih objekata u Beogradu i drugim gradovima – izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Ona je takođe rekla da je u Srbiji do sada… »