Izvor: Danas arhiva vesti 05.10.2016

Muslin čeka "šesticu"

Danas 04.10.2016
U situaciji kada su jedino pobednici grupa evropskog ogranka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sigurni putnici za Rusiju, dok će njihovih osam najbližih pratilaca kroz baraž dvomeče tražiti kartu za Mundijal 2018. godine Svaki bod je bitan, pa ne… »

Gutereš novi gensek UN, Jeremić drugi

Danas 05.10.2016
Portugalac Antonio Guteres novi je generalni sekretar UN, saopštio je posle sednice tog tela ruski ambasador pri UN Vitalij Čurkin. U četvrtak pre podne zvanično glasanje. Pred početak glasanja, ambasador Rusije pri UN Vitalij Čurkin rekao da će… »

Marko Đurić: Pred Srbiju je stavljen utlimatum

Danas 05.10.2016
Nešto vrlo čudno desilo se prošle nedelje u Briselu, tvrdi direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije. Istoga dana kada je Vlada Kosova usvojila dokument o vlasništvu nad kombinatom Trepča, direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Đurić izjavio… »

Rasprava bez priče o 5.oktobru

Danas 05.10.2016
Poslanik Nove stranke Zoran Živković danas je u Skupštini Srbije čestitao 5. oktobar, kao veliki dan moderne srpske istorije, a predsednica parlamenta Maja Gojković prekinula je dalja izlaganja povodom 5. oktobra, na 16. godišnjicu promena i… »

Vučić: Nije dobro što je posle 5.oktobra opljačkana imovina

Danas 05.10.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije dobro što je u godinama posle 5.oktobra 2000. godine opljačkana imovina koju su generacije stvarale, ali da smatra da je dobro što je Srbija posle tog događaja izašla iz izolacije… »

Autobus vraća migrante iz okoline Inđije u Beograd

Danas 05.10.2016
Grupa migranata koja je iz Beograda peške krenula prema granici sa Mađarskom biće vraćena u glavni grad Srbije. Kako javlja reporterka B92, migranti su stigli do okoline Inđije, a odatle će u Beograd biti vraćeni autobusom. Jedan deo grupe… »

Đurić: Zaštitićemo Trepču

Danas 05.10.2016
Srbija će preduzeti sve političke i pravne mere da zaštiti Trepču, koju prištinske vlasti ponovo pokušavaju da oduzmu zakonitim vlasnicima - Fondu za razvoj Srbije i drugim poveriocima, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i… »

Šutanovac: Pobedićemo ih opet

Danas 05.10.2016
Iako su građani razočarani, a neka obećanja su izneverena, peti oktobar dan za ponos, dan kada su građani pokazali da postoji linija koju niko ne može nekažnjeno da pređe, ocenio je danas predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac. Ma koliko… »

Nikolić: Srbija želi u EU, ali ne po cenu Kosova

Danas 05.10.2016
Mi želimo da budemo punopravan član Evropske unije (EU), ali ne po cenu priznavanja Kosova i Metohije i odricanja prijateljstva sa Ruskom Federacijom, naglasio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa specijalnim izaslanikom… »

Brnabić: Elektoronska prijava beba

Danas 05.10.2016
Ministarka Ana Brnabić najavila je danas da će do kraja godine u celoj Srbiji profunkcionisati elektronsko prijavljivanje novorođenih beba, a u sklopu toga i prijava za povraćaj PDV. Ona je u skupštinskoj raspravi o izmenama Zakona o finansiranju… »