Izvor: EurActiv arhiva vesti 05.10.2016

Šabić: Nedavanje informacija o Savamali prekršaj Tužilaštva

EurActiv 05.10.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je 4. oktobra da je to što Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd nije od Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dobila broj predmeta i ime tužioca u slučaju… »

Šabić: Podaci o sindikalnom članstvu spadaju u naročito osetljive podatke

EurActiv 05.10.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić saopštio je 5. oktobra da podaci o sindikalnom članstvu spadaju u grupu naročito osetljivih podataka koji se mogu obrađivati samo pristankom osoba o čijim se… »

EU razmatra besplatne interrejl karte za tinejdžere

EurActiv 05.10.2016
Evropska komisija spremna je da razmotri mogućnost da svi mladi Evropljani kada napune 18 godina dobiju besplatne interrejl karte. Besplatne karte za putovanja vozom po Evropi za tinejdžere predložili su evroposlanici kao jedan od načina za borbu… »

Revizorski sud EU: Rezultati Srbije delimično održivi

EurActiv 05.10.2016
Pretpristupna pomoć EU (IPA) je pozitivno doprinela jačanju administrativnih kapaciteta država korisnica, ali se podrška vladavini prava i reformi javne uprave kroz IPA projekte pokazala delimično održivom. Ovo su zaključci izveštaja Evropskog… »

Tri miliona evra za školovanje inspektora koje MUP ne zapošljava

EurActiv 05.10.2016
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije godišnje izdvaja oko tri miliona evra za finansiranje Kriminalističko-policijske akademije, a na kraju samo mali broj diplomaca bude i zaposlen u policiji, rezultati su istraživanja koje je 4. oktobra… »

Severna Irska preispituje Bregzit

EurActiv 05.10.2016
Severna Irska bi mogla da ospori istupanje Velike Britanije iz EU jer se time po oceni pravnika krši mirovni sporazum kojim su okončane decenije sukoba zbog podeljenosti Irske. U Belfastu se održava sudski postupak u kojem političari i aktivisti za… »

RTV Novi Pazar za 10 meseci 90 miliona dinara

EurActiv 05.10.2016
Javnom preduzeću za informisanje Novi Pazar za deset meseci prošle godine iz budžeta Novog Pazara isplaćeno je blizu 90 miliona dinara, 20 miliona više nego u celoj 2014. godini, preneo je 5. oktobra Radio Sto plus. Ta sredstva su isplaćena, iako je… »