Izvor: IT svet/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 05.10.2016

Google Chromecast Ultra donosi 4K i HDR streaming

IT svet 05.10.2016
Google je uspeo da pretvori svoj ne tako skup streaming uređaj u nešto što je brzo i generalno veoma korisno. Do sada najbrži video streaming 1.8 puta brži od prethodnog modela. Zadivljujuća slika sa dubljim bojama, 4K Ultra HD & HDR. Takođe ima… »

Google $80 Daydream VR headset samostalna i mekana

IT svet 05.10.2016
Google je na keynote-u predstavio i svoj Daydream View VR headset koji je čak 30% lakša od ostalih modela. Napravljena od tekstila za razliku od ostalih koji su od plastike. Google je pri izradi radio sa nekoliko proizvođača materijala. Daydream View… »

Google Home AI počinje sa isporukom sledećeg meseca

IT svet 05.10.2016
Google je najzad odgovorio na Amazon Echo uređaj predstavljanjem Home modela, dostupnosti i cena. Na keynote-u, Google je predstavio svoj proizvod, Bluetooth zvučnik, koji ima mogućnost glasovne komande. Koštaće 129$ i kreće u prodaju 4. novembra… »

Panasonic novi prototip TV-a može da se sakrije na otvorenom

IT svet 05.10.2016
Novi koncept modela je svetliji, čistije slike i sličan je tipičnom TV-u. Panasonic je i ranije prikazao transparentni televizor koji može da se uklopi u vaš nameštaj. OLED ekran je napravljen od fine mešavine i ugrađen u slide vrata ormara i… »

SteelSeries Siberia v2 cross platforma perfekcija za gaming

IT svet 05.10.2016
Verzija 2 znatno je poboljšana u odnosu na prvi model sa nešto većim zvučnicima, zatvoreni dizajn za smanjenje ambijentalne buke, poboljšan frekvencioni odziv i pojačan zvuk. Takođe tu je ugrađen mikrofon. Dosta velika poboljšanja čućete i… »

Google predstavio Pixel modele, želi da bude novi iPhone

IT svet 05.10.2016
Fotografije novog Pixel telefona koje su procurele su u potpunosti tačne. Google je opet postao direktni konkurent kompaniji Apple, ovaj put sa smart telefonom. Google je svojim Pixel modelom, preuzeo kontrolu i za softver i hardver, Nexus je u… »