Izvor: Mondo arhiva vesti 05.10.2016

Muslin zna sastav, ne brine o rivalu i terenu

Mondo 05.10.2016
"Ne verujem da mogu da nas iznenade, ne znamo samo sastav, ali uradili smo analizu i imaćemo odgovor na sve opcije tokom igre", kaže selektor "orlova". Foto: MN Press Važna utakmica je pred fudbalerima Srbije. Ne toliko na rezultatskom planu, jer su… »

Gutereš novi gensek UN!

Mondo 05.10.2016
Bivši portugalski premijer i visoki komesar UN za izbeglice Antonio Gutereš novi je generalni sekretar Ujedinjenih nacija. Vuk Jeremić na drugom mestu, a Vesna Pusić poslednjem. Foto: Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP Današnje, šesto neformalno… »

Slučaj "Gardisti": 12 godina, a ni početka suđenja

Mondo 05.10.2016
Od ubistva dvojice gardista u kasarni u Beogradu prošlo je 12 godina a slučaj još nije dospeo ni do suda. Porodica traži pomoć premijera Vućića i osnivanje državne komisije za taj slučaj. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Porodice nastradalih… »

Srebrenica: Optužbe, demantiji, policija...

Mondo 05.10.2016
Informacije i dezinformacije, demantiji, međusobne optužbe, neizvesnost i strah od gubitka načelničke pozicije, odnosno zabrinutost Bošnjaka zbog moguće pobede srpskog kandidata deo su postizborne atmosfere u tom gradu. Foto: Samir Jordamović… »

Vučić o 5.oktobru: Neke stvari morale da se dese

Mondo 05.10.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije dobro što je u godinama posle 5.oktobra 2000. godine opljačkana imovina koju su generacije stvarale, ali da smatra da je dobro što je Srbija izašla iz izolacije. Foto: Tanjug, Zoran… »

Izmanipulisani? Svi migranti vraćeni u Beograd

Mondo 05.10.2016
Svi migranti koji su u utorak peške krenuli ka granici sa Mađarskom odlučili su, nakon pregovora sa predstavnikom Komesarijata za izbeglice, da se vrate u Beograd. Foto: AP Photo/Boris Grdanoski Oni su noć proveli na jednoj benzinskoj pumpi na izlasku… »

Uragan: Ameri prazne prodavnice i beže na zapad

Mondo 05.10.2016
Vlasti američke države Južne Karoline počinju evakuaciju više od pola miliona ljudi pred uraganom "Metju", koji je prethodno usmrtio tri osobe na Haitiju, a četiri u Dominikanskoj Republici. Prazne police u prodavnicama i dugački redovi na… »

Vučić će u vezi broja Kosova prelomiti ovih dana

Mondo 05.10.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će o predlogu sporazuma o telekomunikacijama na Kosovu koji je stigao iz Brisela, odlučiti narednih dana i da će odluka biti teška, jer može da ima teške političke posledice. Foto… »

Novo isključenje u DSS:Vukadinović da vrati mandat

Mondo 05.10.2016
Predsedništvo Demokratske stranke Srbije donelo je odluku da se iz poslaničkog kluba DSS u Skupstini Srbije isključi poslanik Đorđe Vukadinovic i zahteva da vrati poslanički mandat, saopšteno je večeras iz te stranke. Foto: Tanjug, Dušan Aničić… »

Pao prvi sneg u Srbiji (foto)

Mondo 05.10.2016
Meteorolozi su pogodili...Zabeleo se Kopaonik. U Srbiji je došlo do zahlađenja, ali nije previše hladno za ovo doba godine - živa na termometru oko podne je u većini gradova pokazivala plus 12 stepeni. U planinskim predelima je hladnije, a prvi sneg… »