Izvor: N1 Info arhiva vesti 05.10.2016

Prošlo 16 godina od demonstracija 5. oktobra

N1 Info 05.10.2016
Danas se navršava 16 godina od velikih demonstracija u Beogradu kojima je 5. oktobra 2000. godine okončana vladavina Slobodana Miloševića. Demonstracije su izbile pošto je Milošević odbio da prizna rezultate izbora za predsednika SR Jugoslavije… »

Jedinice CJB Bijeljina povučene iz zgrade opštine Srebrenica

N1 Info 05.10.2016
Iz zgrade opštine Srebrenica povučeni su pripadnici Jedinice za podršku CJB Bijeljina, a ulaz u zgradu, kao i ulaz u salu gde se čuva glasački materijal, obezbeđuju policijski službenici PS Srebrenica, mešovitog nacionalnog sastava. Policijski… »

Migranti proveli noć na benzinskoj pumpi kod Inđije

N1 Info 05.10.2016
Oko 100 migranata, koji su u utorak iz Beograda peške krenuli ka granici sa Mađarskom, noć su proveli na benzinskoj pumpi kod Inđije. Iz Komesarijata za izbeglice kažu da će autobusi doći po njih, ali ih neće prevesti do granice, već do kampova u… »

Đorđe Vukadinović isključen iz poslaničkog kluba DSS

N1 Info 05.10.2016
Predsedništvo Demokratske stranka Srbije isključilo je Đorđa Vukadinovića iz poslaničkog kluba DSS i zatražilo mu da odmah vrati poslanički mandat, jer nanosi političku štetu toj partiji. "Đorđe Vukadinović vodi otvorenu kampanju protiv DSS… »

Nikolić: Hrvatska izlazi iz standarda EU, BiH ima probleme

N1 Info 05.10.2016
Predsednik Tomislav Nikolić kaže da Hrvatska ponekad izlazi iz okvira evropskih standarda, dok Bosna i Hercegovina ima velike probleme u funkcionisanju. Mi želimo da budemo punopravan član Evropske unije (EU), ali ne po cenu priznavanja Kosova i… »

Srbija neće preduzeti sankcije protiv Dodika

N1 Info 05.10.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne bi bilo moralno ni normalno da preduzima bilo kakve sankcije protiv rukovodstva Republike Srpske ili njenog predsednika Milorada Dodika. "Spreman sam da snosim sve posledice takve odluke", rekao je… »

Slučaj ubijenih gardista: Porodice u borbi protiv vetrenjača

N1 Info 05.10.2016
Tačno je 12 godina od kada su gardisti Dragan Jakovlljević i Dražen Milovanović stradali dok su bili na straži kod vojnog objekta Karaš na Topčideru. Taj slučaj i dalje je misterija. Zato porodice gardista traže formiranje posebne komisije i… »

Produženo radno vreme dve filijale RFZO zbog zamene knjižica

N1 Info 05.10.2016
Ispostave Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje na Novom Beogradu i Voždovcu radiće produženo kako bi se smanjili redovi zbog zamene zdravstvenih knjižica. Šalteri će raditi svakog radnog dana od 7.30 do 19.30 časova na Novom Beogradu, u… »

Nobelova nagrada za hemiju za dizajn molekularnih mašina

N1 Info 05.10.2016
Nobelovu nagradu za hemiju ove godine su dobila tri naučnika za dizajn i sintezu molekularnih mašina. Nagrađeni su Francuz Žan-Pjer Sovaž, Britanac Frejzer Stodart i Holandjanin Bernard Ferinha, saopštila je danas Švedska kraljevska akademija… »

Otklonjeni kvarovi, Obrenovac ponovo ima struju

N1 Info 05.10.2016
Obrenovac ponovo ima struju, pošto su otklonjeni svi kvarovi nastali na gradilištu mosta na Kolubari, izjavio je predsednik te opštine Miroslav Čučković. "Otklonjeni su svi kvarovi i sada su struja i grejanje stabilizovani", rekao je Čučković za… »